Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σιγά, μη... σπρώχνεστε, τ' αφεντικά φροντίζουν τους... ψυχογιούς

Αθλια είναι η παρουσία στην τηλεόραση παραγόντων της κυβερνητικής πλευράς και της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» σε ώρες που μαίνονται οι μάχες ενάντια στο λαό του Ιράκ, που δολοφονούν άνανδρα οι παγκοσμιοποιημένοι εγκληματίες του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού. Μόλις τώρα φαίνεται να... συνέρχονται από την καθολική αντίδραση του λαού μας και - πρώτ' απ' όλους - της νεολαίας, στη χυδαία επίθεση, με τα πιο καταστρεπτικά όπλα, αδιακρίτως ενάντια στον ιρακινό λαό, άμαχους, γυναίκες, παιδιά, νήπια, νοσοκομεία, μαιευτήρια κ.ά. Την εξαφάνιση μνημείων του πιο αρχαίου πολιτισμού, την καταστροφή χωριών και μεγαλουπόλεων.

Ετυχε να παρακολουθήσω το Σάββατο που πέρασε μια εκπομπή σε κρατικό κανάλι με καλεσμένους τον δημοσιογράφο κ. Μεγκρέλη, την υφυπουργό κ. Κούρκουλα και τον δημοσιογράφο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και καθηγητή της Παντείου κ. Δ. Ψυχογιό. Οι παραπάνω, κλείνοντας εντελώς τα μάτια στο διαπραττόμενο ΕΓΚΛΗΜΑ, έκαναν το παν για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Αντί να καταγγείλουν την άνανδρη επίθεση στο Ιράκ με αγνόηση του ΟΗΕ, τα 'βαλαν με τον ελληνικό λαό που και παλιότερα με τις εγκληματικές επιθέσεις κατά του γιουγκοσλαβικού και αφγανικού λαού κατάγγελνε και πάλι τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που είχε, τότε, την... «έγκριση» του ΟΗΕ. Λες και διαφέρει η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑ με χαρτί ή όχι του ΟΗΕ...

Παραπέρα η κ. Κούρκουλα, σε μια αποτυχημένη παράσταση, κάλεσε δημόσια τις πολιτικές δυνάμεις να «προσαρμοστούν στο νέο σκηνικό» της παγκοσμιοποίησης, αγνοώντας τα εγκλήματά της. Να μην την αντιμετωπίζουν... επιπόλαια, πρόσθεσε. Αποτυχία είχε και η προσπάθειά της να απολιτικοποιήσει τη μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τα συγκεκριμένα συνθήματα αυτών των διαδηλώσεων και εξισώνοντας τη νεολαιίστικη διαμαρτυρία μ' αυτούς που... «δακρύζουν» «για την Ειρήνη» ακόμα και όταν ξεκινάνε τον πόλεμο!

Σε κάποια φάση της παρέμβασής της ήταν τέτοια η φόρα της κ. Κούρκουλα που κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι... «δεν καταλαβαίνουν την... πολυπλοκότητα της κατάστασης», κάποιος άλλος παρενέβη, η κ. Κούρκουλα το ξανασκέφτηκε κι έσπευσε να προσθέσει... «προς Θεού δε στρέφομαι εναντίον των διαδηλωτών». «Προς Θεού» ποιος της είπε τέτοιο πράγμα; Πρόβλημά της ήταν να πείσει τους τηλεθεατές ότι οι μάζες των νέων που καταδίκαζαν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τις παραχωρήσεις τους στους εγκληματίες, αυτούς που φώναζαν στεντόρεια «κλείστε τη Σούδα, φέρτε και το πλοίο» κ.ά., ήταν μια... «ακαπέλωτη» νέα γενιά που - απλά - θέλει ειρήνη.

Η σκυτάλη περνά στον Δ. Ψυχογιό. Τη στιγμή που σφαγιάζονται μπροστά στα μάτια του στο ΙΡΑΚ χιλιάδες πατριώτες, στρατιώτες και άμαχοι από την άδικη και απρόκλητη επίθεση των Αγγλοαμερικανών, ο κ. Ψυχογιός - «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» - ρωτάει γιατί δε φώναζαν οι επικριτές των Αμερικανών τότε που «μπαίνανε» οι Ρώσοι στο Αφγανιστάν και... παλιότερα στην... Πράγα! Τι να του πεις; Με τέτοια ποιότητα διδασκαλίας συνεισφέρει στους φοιτητές του; Δε γνωρίζει ο ίδιος, καθηγητής, πώς, πότε και γιατί ανταποκρίθηκαν οι Σοβιετικοί στην ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ να τη βοηθήσουν ενάντια στην ιμπεριαλιστική αντεπανάσταση των Ταλιμπάν, με τη βοήθεια, χρηματοδότηση και εξοπλισμό των ΗΠΑ; Δε γνωρίζει από πόσες χώρες και με ποια χρήματα μαζεύτηκε όλο αυτό το σκυλολόι, που κατέστρεψε τις κατακτήσεις της νέας λαϊκής εξουσίας; Δε γνωρίζει τη θέση εκείνης της κυβέρνησης, απέναντι στις γυναίκες του Αφγανιστάν, στα τσιφλίκια, στην παιδεία κλπ., κλπ., σε σχέση με το μεσαίωνα που ξανάφερναν οι Ταλιμπάν; ΄Η έγιναν «κακοί» οι Ταλιμπάν μόνο όταν τα χάλασαν με τις ΗΠΑ, προφανώς στη μοιρασιά των κερδών από το χασίσι; Τίποτα δε διάβασε ο κ. καθηγητής; Και τι να του πεις για την Πράγα; Είναι δυνατόν ο κ. Ψυχογιός - σαν καθηγητής και δημοσιογράφος - να μη γνωρίζει την τεράστια διαβρωτική δράση των επώνυμων «μυστικών» υπηρεσιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων; Αγνοεί ο κ. καθηγητής πώς αξιοποιήθηκαν τα τεράστια κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κ.ά. τα προορισμένα για τη διάβρωση κάθε αντίπαλου καθεστώτος ή κυβέρνησης; Τζάμπα πληρώνουν οι «άνθρωποι»; Ας τους πούμε λοιπόν - άλλη μια φορά - ότι οι Σοβιετικοί βοήθησαν, ύστερα από αίτησή της, τη νόμιμη κυβέρνηση του Αφγανιστάν ενάντια στην αντεπανάσταση και στην ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αμερικανών κ.ά. με τους Ταλιμπάν. Και, φυσικά, εντελώς ΑΛΛΗ θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, χωρίς την προδοσία του Γκορμπατσόφ και την εγκατάλειψη του λαού του Αφγανιστάν απ' την τότε Σοβιετική Ενωση... Τα ξέρουν και τα παραξέρουν πάρα πολύ καλά οι Ψυχογιοί και οι Κούρκουλες, αλλά άλλος είναι ο ρόλος τους...

Δυστυχώς, όμως, δεν τελειώνουμε εδώ, ούτε πρόκειται να τελειώσουμε. Το αλληλοσπρώξιμο στο φόντο της «ενημέρωσης» θα πληθαίνει, για ν' αποδείξουν, όλοι αυτοί, ποιος είναι ο καλύτερος ψυχογιός και δούλος των ιμπεριαλιστών. Ετσι σκεφτόμουν όταν, ανοίγοντας την τηλεόραση (ΕΤ 3), την Κυριακή, έπεσα σε μια παρουσίαση του ατομικού καταφυγίου του... Τίτο, για ν' αποδείξουν ότι «κάπως έτσι» θα 'ναι και τα καταφύγια του Σαντάμ που κατασκεύασαν Γιουγκοσλάβοι τεχνικοί. Καλά, το θέαμα ήταν... φοβερό!!! Μέχρι και ...WC είχαν τα καταφύγια!! Τόσο πολύ τρόμαξαν τον ΠΑΣΟΚο υπουργό Πασχαλίδη, που δήλωσε ευθέως ότι δε θα 'θελε να 'ναι υπουργός και να κρύβεται 300 μέτρα κάτω απ' τη γη. Ας τον ακούσει ο κ. Σημίτης. Σ' ένα μελλοντικό ατομικό πόλεμο ας τον στείλει να κάνει περίπατο στο... Ζάππειο! Μαζί με τον Πασχαλίδη στο γυαλί και ο Βαρβιτσιώτης - διάδοχος. Η σύμπτωση απόψεων τρόμαξε και τους δύο. Δεν το περιμέναμε δήλωναν, παρόλο που οι τηλεθεατές το γνώριζαν από πριν. Μόνο που δεν αντάλλαξαν φιλήματα... πού να πάει ο νους τους και να σχολιάσουν τα χιλιάδες ανύποπτα αθώα θύματα των Αμερικανοάγγλων ιμπεριαλιστών που δολοφονούνται στα σπίτια τους, στις αγορές, στους δρόμους, στα νοσοκομεία. Απόλυτη πώρωση.

Είναι κυριολεκτικά εμετική η διάθεση που προκαλούν στους τηλεθεατές αυτοί οι διαγκωνισμοί στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιος θα φανεί περισσότερο συγχρονισμένος δούλος των ιμπεριαλιστών, ικανός να δικαιολογεί με το ψέμα και τη διαστρέβλωση κάθε έγκλημά τους, όπου Γης. Μόλις προχτές ξεμύτισε άλλος ένας απ' αυτούς, ταγμένος στον τομέα της άμυνας, για να καταγγείλει σαν σύγχρονος πεμπτοφαλαγγίτης εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της πατρίδας μας. Ολοι αυτοί - κατά τον υφυπουργό... Αμυνας(!!!) - θέλουν να μας κάνουν... Ιράκ. Ο ομόλογός του... Παπαδήμας στη φασιστική εισβολή του 1941 χορηγούσε κατά χιλιάδες άδειες στο μέτωπο για να περάσουν άνετα στη χώρα οι ορδές των φασιστών. Ο σημερινός ομόλογός του τις προσφέρει στο σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτό θα πει... προσφορά.

Αίσχος, κύριοι ψυχογιοί, δούλοι και υπηρέτες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.


Του
Κώστα ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ