Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών με τίτλο: «Οι νέοι της Ευρώπης παλεύουν ενάντια: στους μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού και του πολέμου, στις επιλογές του κεφαλαίου», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 - 15 του Απρίλη και θα φιλοξενηθεί από την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Η Συνάντηση αυτή είναι συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε στην Ισπανία το 2000 και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το συντονισμό των νέων κομμουνιστών στο διεθνές κίνημα νεολαίας.

Οι κομμουνιστικές οργανώσεις νεολαίας θα συζητήσουν για την επίθεση που δέχεται η νέα γενιά στα δικαιώματά της από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, την εμπειρία από το αντιπολεμικό κίνημα στις χώρες τους, τα βήματα συντονισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στις 16/4 οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Νεολαιών θα βαδίσουν μαζί με τους χιλιάδες νέους της χώρας μας, στις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στους ηγέτες της ΕΕ που θα βρίσκονται τότε στην Αθήνα.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οργανώσεις νεολαίας από χώρες - μέλη της ΕΕ, από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Ηδη ένας σημαντικός αριθμός οργανώσεων από Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Τουρκία, Αλβανία, Τσεχία, Γερμανία, Δανία έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ο κατάλογος αναμένεται να διευρυνθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ