Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στον Τύπο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι στον Τύπο, με χτεσινή απόφαση του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), καταγγέλλοντας την προχτεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων και τεχνικών στο ξενοδοχείο «Παλαιστίνη». Κρατώντας αναμμένα κεριά στη μνήμη των συναδέλφων που έπεσαν για το καθήκον στη Βαγδάτη, οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι δημοσιογράφοι. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πολεμικοί ανταποκριτές που βρίσκονταν στο Ιράκ.

Σήμερα, επίσης, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μ.μ., καθώς και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ενωσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη βρετανική και αμερικάνικη πρεσβεία, όπου θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

Αποφάσισε, επίσης, την έκδοση του έκτακτου φύλλου της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ» με ντοκουμέντα αντιπολεμικού χαρακτήρα, για τη συμμετοχή της Ενωσης στην αναγκαιότητα ευρύτερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με επίκεντρο τη σημαντική συνεισφορά και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Παράλληλα, η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωση - κάλεσμα για τη χτεσινή συγκέντρωση επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ θα αντιδράσουν άμεσα με τον τρόπο τους και όλα τα μέσα που έχουν, ώστε να σταματήσει σήμερα η αιματοχυσία «στο βωμό της προσπάθειας για επικυριαρχία, για έλεγχο των ενεργειακών πηγών και ολόκληρου του πλανήτη».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ

Τη δολοφονική επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά δημοσιογράφων, πολεμικών ανταποκριτών στο Ιράκ, καταδικάζει με ψήφισμά της η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει επίσης τους ανελέητους βομβαρδισμούς του άμαχου πληθυσμού της Βαγδάτης και άλλων μεγάλων πόλεων, «που συνιστά καθαρή γενοκτονία».

Αποφάσισε επίσης να διαθέσει το ποσό των 30.000 ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, στη μνήμη των θανατωθέντων δημοσιογράφων και να ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ