Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ

Πρόγευση για δυναμική και μαζική ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος έδωσαν οι Θεσσαλονικείς την Κυριακή το βράδυ, πλημμυρίζοντας την πλατεία Αριστοτέλους

«Να μην υπάρξει κανένας που να φοβηθεί την απόσταση. Να ψηφίσουν οι ετεροδημότες. Να μη χαθεί καμία ψήφος για το ευρωψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ. Χωρίς ευρωυποταγή καλύτερα».

Με αυτό το κάλεσμα, έκλεισε την ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής.

Ενα βράδυ, που η νύχτα έγινε μέρα, ολόφωτη, από τις φλογισμένες καρδιές, τα καθαρά και αποφασισμένα μάτια, των χιλιάδων εργαζομένων, της νεολαίας, που είχαν γεμίσει την πλατεία Αριστοτέλους, στέλνοντας ισχυρό το μήνυμα αντίστασης, αγώνα, ανυπακοής, «με ΚΚΕ στην κάλπη την άλλη Κυριακή». Το σύνθημα αγκαλιάστηκε από το τραγούδι της Διεθνούς. «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι»... Τα λόγια έσμιξαν. «Στον αγώνα ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς»...

Από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που επιλέχθηκε να αποτελέσει την έδρα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ για την υλοποίηση των σχεδίων της στη ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού δήλωσαν «παρών» στο κάλεσμα του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη. Του ριζοσπαστικού πόλου, που θα ελέγχεται από τα κινήματα, αλλά δε θα υποταχθεί στα κελεύσματα και τους μηχανισμούς ευρωυποταγής της ΕΕ.

«Να δείξουμε τη δύναμή μας και την πυγμή μας», προέτρεψε η Αλέκα Παπαρήγα, έχοντας δίπλα της τον Χασάν Σάρφο, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας και τον Φόσκο Τζιανίνι, διευθυντή της Ιταλικής Κομμουνιστικής Επιθεώρησης «Λ' Ερνέστο», που λίγο πριν μετέφεραν το κάλεσμα Τσέχων και Ιταλών κομμουνιστών για την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στην Ελλάδα και όλων των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού.

Και η νεολαία αποκρίθηκε με σύνθημα στα ιταλικά: «Nostro futuro non liberalismo, ma sicuralmente il socialismo» - και στα ελληνικά βροντοφώναξε: «Το μέλλον μας δεν είναι o καπιταλισμός - Είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», συνθήματα που ξανά και ξανά απλώθηκαν πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ