Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Τεράστιες οι ελλείψεις

Μ' ένα πανό που έγραφε «προσλήψεις προσωπικού εδώ και τώρα - ολυμπιακό επίδομα στους υγειονομικούς» υποδέχτηκε χτες το σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τον υπουργό Υγείας, Ν. Κακλαμάνη, που παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τη δωρεά ρομποτικού συστήματος γενετικής διάγνωσης στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στεγάζεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Οπως σημείωναν συνδικαλιστές, γύρω στο 35% των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» είναι κενές κι ας ανήκει το τελευταίο στα λεγόμενα Ολυμπιακά νοσοκομεία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ν. Κακλαμάνης είχε μια συνάντηση «στο πόδι» με εκπροσώπους του σωματείου και όσον αφορά το αίτημα για προσλήψεις παρέπεμψε στην έγκριση «με υπογραφή» - κατά την έκφρασή του... - από την κυβέρνηση 4.500 θέσεων μόνιμου προσωπικού, ενώ περί του επιδόματος δεν είπε τίποτε.

Το συνηθίζει τελευταία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και όποτε της προβάλλουν αιτήματα προσλήψεων, αντιπαραθέτει τις 4.500 θέσεις. Να δούμε, όμως, ποιοι «θα πρωτοπάρουν», όταν οι κενές οργανικές θέσεις - ιδιαίτερα νοσηλευτικού προσωπικού - ξεπερνούσαν τις 25.000 από τα τέλη του 2003 ακόμη. Κι έπειτα, αν οι νέες προσλήψεις ακολουθήσουν τους γνωστούς ρυθμούς των προκηρύξεων, τότε, όταν οι 4.500 νεοπροσληφθέντες φτάσουν στα νοσοκομεία, απλώς θα αντικαταστήσουν όσους στο μεταξύ θα έχουν συνταξιοδοτηθεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ