Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Τ. ΜΙΛΕΡ
Αξιώνει νεοταξικό Σύνταγμα και «σκέψη»!

Θρασύτατη πρόκληση, που «πατάει» πάνω στην αμερικανοδουλία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκδηλώθηκε από τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος δε δίστασε να δείξει την απόλυτη περιφρόνησή του στο Σύνταγμα της χώρας, αξιώνοντας τον «εκσυγχρονισμό» του ώστε να εναρμονίζεται στις επιταγές της «νέας τάξης»! Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ζήτησε και «προσαρμογή»... της «σκέψης» του ελληνικού λαού στα «δεδομένα της εποχής μας»!!!

Ο Αμερικανός πρεσβευτής, αφήνοντας ουσιαστικά να διαφανεί η οργή του για τον «αντιαμερικανισμό» του ελληνικού λαού και τη διαρκή αντίστασή του στις ιμπεριαλιστικές θηριωδίες, εκφράστηκε απαξιωτικά και περιφρονητικά απέναντι στις ενστάσεις και τις αντιδράσεις που υπάρχουν με αφορμή τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ήταν «υποταγή στη νέα τάξη ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε»!

«Το Σύνταγμα μιας χώρας με τη δική σας ιστορία είναι σημαντικό, αλλά σου απαντώ ότι οφείλετε να εκσυγχρονιστείτε με τις απαιτήσεις των καιρών. Να εκσυγχρονίσετε τη σκέψη σας, αλλά και τους νόμους σας. Να προσαρμοστείτε ώστε να επιβιώσετε, με ρεαλισμό. Οποιος διαφωνεί τον σέβομαι, γιατί στη δημοκρατία η διαφωνία είναι υγεία. Επιμένω όμως ότι οφείλετε να προσαρμόσετε τη σκέψη και τις κρατικές λειτουργίες σας στα δεδομένα της εποχής μας». Αυτή ήταν απάντηση - μνημείο ιμπεριαλιστικής αλαζονείας, που έδωσε σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα «Sportime», στην επισήμανση ότι το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 27 απαγορεύει τη διέλευση και παραμονή ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα επικαλέστηκε τον νέο «αντιτρομοκρατικό» ρόλο του ΝΑΤΟ προκειμένου να δικαιολογήσει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων «συνδρομής» για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό, είτε το θέλετε είτε όχι, είναι σημαντικό για σας τους διοργανωτές»(!), δήλωσε όταν του επισημάνθηκε ότι το καταστατικό του ΝΑΤΟ δεν του προβλέπει αρμοδιότητες όπως η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Και πρόσθεσε: «Μετά την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ενωσης αναπόφευκτα απέκτησε (σ.σ. το ΝΑΤΟ) νέους ρόλους γιατί έτσι έπρεπε... Αλλαξε η μορφή της απειλής για τα μέλη του ΝΑΤΟ στις μέρες μας, άρα το ΝΑΤΟ, εκ των πραγμάτων, έχει νέες αρμοδιότητες, οφείλει να είναι πιο ευέλικτο, ώστε να ελέγχει»(!).

Ο Τ. Μίλερ, παρόλο που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πήραν όλα τα μέτρα που τους «υπέδειξαν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε από τη μια ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη αποφάνθηκε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα» για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες! Διασκεδάζοντας μάλιστα με την αμερικανοδουλία των ελληνικών κυβερνήσεων δήλωσε: «Εσείς ζητήσατε τη βοήθειά μας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν δεν τη θέλατε, ας μην τη ζητούσατε, αλλά εσείς τη ζητήσατε από εμάς»! Εκτίμησε επίσης ότι «δεν υπάρχουν διαφορές» μεταξύ των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: «Αλλαξαν πρόσωπα, αλλά και με τις δύο κυβερνήσεις η συνεργασία μου είναι το ίδιο αποδοτική», κατέληξε.

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Τ. Μίλερ ο Θ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε άγνοια της συνέντευξης, προσθέτοντας ότι «δε σχολιάζει δηλώσεις πρέσβεων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ