Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η στάση του ΔΗΚΚΙ στις ευρωεκλογές

Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τους εκπροσώπους του δικομματισμού και να ενισχύσουν τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν κατά του «σχεδίου Ανάν», αντιστάθηκαν στην πολιτική του Μάαστριχτ και απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα, κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΚΚΙ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλαν την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει στο ΔΗΚΚΙ να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα νοθείας», ενώ συγχρόνως οριοθέτησαν και τη «στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις Ευρωεκλογές».

Στη συνέντευξη Τύπου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, Ηλίας Νικολόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου υπογράμμισε: «Ο Αρειος Πάγος ζήτησε πρόσθετη προϋπόθεση για να επιτρέψει στο ΔΗΚΚΙ τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές: Να υποβάλλεται η πρόταση των υποψηφίων και από τα 120 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής». Παραβίασε, συνέχισε ο ίδιος, «το γράμμα της νομοθεσίας, που λέει ότι ένα κόμμα οφείλει να έχει, είτε αρχηγό, είτε διευθύνουσα επιτροπή. Καθώς δε, το ΔΗΚΚΙ είχε κατέβει ως συνασπισμός με δεύτερο κόμμα, στο διατακτικό ούτε καν αναφέρεται γιατί απορρίφθηκε ο συνασπισμός».

Για μεθόδευση έκανε λόγο και ο Γ. Πάντζας, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος τόνισε ότι «ο Αρειος Πάγος ή το επιζών καθεστώς του ΠΑΣΟΚ», με αντιδημοκρατικό τρόπο δεν επέτρεψαν στο ΔΗΚΚΙ να συμμετέχει στις εκλογές.

Με τη σειρά του το μέλος της ΠΓ Π. Μαντάς επισήμανε ότι το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει την πορεία του, ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε συνέδριο το φθινόπωρο και παράλληλα παρουσίασε την ανακοίνωση της ΠΓ, στην οποία υπογραμμίζεται: «Το ΔΗΚΚΙ παρά το πραξικόπημα της νοθείας θα είναι παρόν και θα εκφραστεί δυναμικά τις Ευρωεκλογές.

Την καταγγελία εναντίον της νοθείας, όλες τις επόμενες μέρες αλλά και την πρότασή του προς τους ψηφοφόρους θα διαδώσει το ΔΗΚΚΙ, προσπαθώντας να μετατρέψει την πρωτοφανή αντιδημοκρατική και ανισυνταγματική μεθόδευση σε μπούμερανγκ εναντίον των εμπνευστών της».

Η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ, σημείωσε ο Π. Μαντάς, «καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να μετατρέψουν τις εκλογές σε βήμα αμφισβήτησης και απόρριψης του κράτους του δικομματισμού και της Δικαιοσύνης του, που δε διστάζουν να καταργήσουν ακόμα και στοιχειώδεις δημοκρατικές - συνταγματικές κατακτήσεις, προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους».

Ειδικότερα για τη στάση του ΔΗΚΚΙ στις Ευρωεκλογές, υπογράμμισε ο Π. Μαντάς και με «βάση τους αγώνες των τελευταίων χρόνων και τις θέσεις μας για τις ευρωεκλογές, η ΠΓ του ΔΗΚΚΙ καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του κινήματος, καλεί όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στον αγώνα του:

- Να καταδικάσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού και της Νέας Τάξης και παράλληλα να ενισχύσουν τις δυνάμεις που αγωνίστηκαν κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ και την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

- Να ενισχύσουν τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην πολιτική του Μάαστριχτ, απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα και μπορούν να συμμετέχουν μαζί μας σε κοινούς αγώνες για "Εθνική Κυριαρχία" και "Κοινωνική Δικαιοσύνη", για μια άλλη Ευρώπη, μια Ευρώπη των εθνών και των κινημάτων».

Ο Π. Μαντάς επισήμανε τέλος ότι αυτές οι δυνάμεις «βρίσκονται εντός και εκτός Βουλής» και είναι δυνάμεις που «εκφράζουν θέσεις και προτάσεις, για τις οποίες αγωνίστηκε και το ΔΗΚΚΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ