Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Τον αδικημένο παριστάνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας της συνάντησής του σε δείπνο με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, δήλωσε αγανακτισμένος, γιατί, λέει, το ΚΚΕ τον συκοφαντεί! Οτι ο ΣΥΝ ουδεμία σχέση έχει με την κεντροαριστερά και ότι η Αλέκα Παπαρήγα κολλάει ετικέτες!... Τίποτα περί της ταμπακέρας.

Ποια είναι η ταμπακέρα; Οτι μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές συναντήθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ με τον πρώην υπουργό Αμυνας και πρωτοκλασάτο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει πολιτογραφηθεί και ως δήθεν διαφωνών με την πολιτική των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου...

Γιατί συναντήθηκαν; Επειδή, λέει ο Ν. Κωνσταντόπουλος, είναι παλιοί φίλοι! Και ως παλιοί φίλοι συνέφαγαν, μια βδομάδα πριν τις εκλογές!! Τότε, δηλαδή, που δε συναντιέσαι ούτε με τον πατέρα σου, αν είναι πολιτικό πρόσωπο άλλου κόμματος...

Ομως, γιατί ο Ν. Κωνσταντόπουλος τα βάζει με το ΚΚΕ; Γιατί δεν τα βάζει με συμμάχους του στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν για τη συνάντηση που είχε με τον Τσοχατζόπουλο; Και εκείνοι τον συκοφαντούν; Να τι γράφει η εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» (Κυριακή 6/6/2004).

«Η είδηση της συνάντησης - γεύμα του προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου με το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Α. Τσοχατζόπουλο - είδηση που διέρρευσε από το γραφείο του προέδρου και όχι από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ - έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία του κόμματος και σε ένα σημαντικό τμήμα των στελεχών και των μελών του. Και αυτό γιατί η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ερήμην της Πολιτικής Γραμματείας - ουδέποτε συνεδρίασε για να εγκρίνει ή να απορρίψει μια τέτοια ενέργεια - και βεβαίως, γιατί η συνάντηση αυτή ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές μόνο αθώα και ουδέτερη δεν μπορεί να θεωρηθεί.Οι πρώτες αντιδράσεις από το χώρο του ΣΥΝ ποικίλλουν: από σχετικά ήπιες (ήταν λάθος σημειολογικά, αλλά η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοίγματος στη βάση του ΠΑΣΟΚ), έως πολύ σκληρές που διατυπώνουν ορισμένα στελέχη κυρίως του Αριστερού Ρεύματος, του Κοκκινοπράσινου δικτύου και Νεολαίας (αναφορά σε πραξικοπηματικές ενέργειες, σε ευκαιριακές λογικές, αλλά και κεντροαριστερά σενάρια). Αρχικά μάλιστα υπήρξαν και σκέψεις για έκδοση δημόσιας ανακοίνωσης από την πλευρά του Ρεύματος, κάτι όμως που δεν έγινε πραγματικότητα και γιατί δε συνέπιπταν όλοι σε αυτό, αλλά και γιατί η ημέρα των εκλογών πλησιάζει. Αρα... Οσοι καλύπτουν πολιτικά, έστω και διακριτικά, τη συνάντηση των δύο, μιλούν για μια φυσιολογική ενέργεια, συνηθισμένη ενόψει εκλογών. Μόνο που ξεχνούν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ουσιαστικά στη συνείδηση του κόσμου ήταν και συνεχίζει ως ένα βαθμό να είναι το Νο2 του ΠΑΣΟΚ και άρα οι όποιες δημόσιες συμφωνίες με τον πρόεδρο του ΣΥΝ έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ας αφήσουμε δηλαδή που μέσα στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αναπτυχθεί, ούτε υπάρχει δραστηριότητα ενός διακριτού αριστερού ρεύματος ή τάσης που να δικαιολογεί μια τέτοιου είδους επικοινωνία. Στην πραγματικότητα η συνάντηση - γεύμα, στέλνει ένα διπλό μήνυμα. Το πρώτο, από την πλευρά του Α. Τσοχατζόπουλου προς τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι ο ίδιος υπάρχει και ότι μπορεί προνομιακά να συνομιλεί με τμήμα της αριστεράς και το δεύτερο, από την πλευρά του Ν. Κωνσταντόπουλου, ότι μετά την "περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ" - για αριστερή παρένθεση μιλούν άλλοι - έρχεται η σειρά, αν το ευνοήσουν οι συσχετισμοί στο συνέδριο, της κεντροαριστεράς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Αυτά γράφει η «ΕΠΟΧΗ» της ΑΚΟΑ. Στην οποία «ΕΠΟΧΗ» ας απαντήσει ο Ν.Κωνσταντόπουλος, μιας και το ΚΚΕ τον συκοφαντεί...


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ