Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΧΑΣΑΝ ΣΑΡΦΟ
Στηρίζουμε τον αγώνα σας

Ο Χασάν Σάρφο στο βήμα της συγκέντρωσης
Ο Χασάν Σάρφο στο βήμα της συγκέντρωσης
«Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς των 110.000 συντρόφων σας στην Τσέχικη Δημοκρατία, τους συντροφικούς χαιρετισμούς των 41 κομμουνιστών βουλευτών μας και τα προσωπικά χαιρετίσματα του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας, συντρόφου Μίροσλαβ Γκρεμπένιτσεκ. Σας ευχόμαστε όλοι μας κάθε επιτυχία στις εκλογές!

Εχουμε τη βεβαιότητα πως οι ευρωβουλευτές σας θα αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην ανάπτυξη της πάλης για την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου του λαού και για μια ανεξάρτητη δημοκρατική Ελλάδα, ενάντια στις προσπάθειες των Αμερικάνων να επιβάλουν την κυριαρχία τους και σε κάθε νέα ΝΑΤΟική επέμβαση.

Το Κόμμα μας εκτιμά πάρα πολύ τους αδελφικούς και συντροφικούς δεσμούς με το ΚΚΕ. Το αναφέρουμε αυτό διότι γνωρίζουμε πως είστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργατών, των αγροτών και των ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών και των διανοουμένων και όσων άλλων υποφέρουν σήμερα από το άγριο καπιταλιστικό σύστημα. Γνωρίζουμε πως το Κόμμα σας πρωτοστατεί στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, στο λεγόμενο Ευρωστρατό, στους δεσμούς της ΕΕ με τις επιθετικές πολιτικές των ΗΠΑ, στο "Ευρωσύνταγμα" και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ. Στηρίζουμε τον αγώνα σας για κοινωνική δικαιοσύνη και για τη νίκη του σοσιαλισμού στη χώρα σας.

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας πω ότι και το δικό μου Κόμμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον αντικομμουνισμό, και στην καμπάνια του προτάσσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Τσέχικη Δημοκρατία δεκαπέντε χρόνια μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού.

Κατά τη διάρκεια του σοσιαλισμού, δεν είχαμε ούτε έναν άνεργο. Τώρα μετρούμε 570.000 ανέργους, το 11% του εργατικού δυναμικού. Η εργασία και η κατοικία ήταν δικαιώματα του λαού και υποχρέωση του κράτους. Σήμερα, το πραγματικό επίπεδο των συντάξεων, μετά από 15 χρόνια καπιταλιστικής παλινόρθωσης, αντιπροσωπεύει το 98% του επιπέδου του 1989.

Το Κόμμα μας αντιτάχθηκε αποφασιστικά στη συμμετοχή της Τσέχικης Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και στους επιθετικούς του πολέμους ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ο λεγόμενος "πόλεμος στην τρομοκρατία" αποτελεί απλώς ένα προπέτασμα στην επιδίωξη των ΗΠΑ για ηγεμονία. Καταδικάζουμε αποφασιστικά τις ανεύθυνες επιθετικές απειλές των ΗΠΑ προς κυρίαρχα κράτη χαρακτηρίζοντας τα "άξονα του κακού". Είμαστε επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι στην ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τα ισραηλινά εγκλήματα και τις σφαγές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων 242, 338 και 194 του ΟΗΕ.

Το 6ο Συνέδριο του Κόμματός μας το Μάη του 2004, υιοθέτησε μια πολιτική για την κατάργηση του ΝΑΤΟ, για τη διάλυση αυτού του επιθετικού συμφώνου και των καταλοίπων του ψυχρού πολέμου, με πρώτο βήμα την αποχώρηση της Τσέχικης Δημοκρατίας από τις στρατιωτικές του δομές. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας ήταν το μόνο κόμμα στην πατρίδα μας που πρότεινε στους πολίτες να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ.

Το Κόμμα μας δούλευε πάντα για τη συνεργασία και το συντονισμό των κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη, διότι αυτό αντιστοιχεί στις αντικειμενικές απαιτήσεις των καιρών. Ωστόσο, πιστεύουμε πως η θεσμοθέτηση οργανωτικών σχημάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο ως αποτέλεσμα ενός προηγούμενου επιτυχημένου σταδίου κοινής δράσης. Η οικοδόμηση ενότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να γίνει σε μια υγιή βάση: να στηρίζεται σε δημοκρατικές αρχές, σε πραγματική πολιτική συμφωνία, στην αρχή της πολιτικής ανεξαρτησίας, να έχει πραγματικά πανευρωπαϊκή διάσταση. Μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος της κομμουνιστικής ταυτότητας του κόμματός μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών του Ιούνη του 2002, η εκπροσώπηση του Κόμματός μας στο Κοινοβούλιο αυξήθηκε από 12% στο 20,5%. Είναι φανερό πως οι σοσιαλιστικές ιδέες στη χώρα μας έχουν πολύ βαθιές ρίζες και δεν μπορούν να καταστραφούν όπως ορισμένοι ισχυρίζονταν πως θα γίνει.

Επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ άλλη μια φορά κάθε επιτυχία στη ζωή σας και τον αγώνα του κόμματός σας για ειρήνη, δημοκρατία, σοσιαλισμό.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ο μόνος εκπρόσωπος των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Ζήτω ο Σοσιαλισμός! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ