Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Γυρίστε την πλάτη στα ευρωκόμματα, όχι στην κάλπη

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Χαλκίδα μίλησε, το περασμένο Σάββατο, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στη νεολαία, στους ανέργους, στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού και στο λαό να μη γυρίσουν την «πλάτη» στις ευρωκάλπες την ερχόμενη Κυριακή, όπως θέλουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους να γυρίσουν την «πλάτη» στα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης, απειθαρχίας και ανυπακοής, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, απεύθυνε το Σάββατο το βράδυ, από την παραλία (Στρογγυλό) της Χαλκίδας, ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Είναι γεγονός, τόνισε ο Δ. Ζάχαρης, ότι μια βδομάδα πριν τις εκλογές, τίποτα δε θυμίζει ότι την Κυριακή 13 Ιούνη ψηφίζουμε. Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν συμφέρον να μην πολυσυζητούνται οι εξελίξεις γύρω από την ΕΕ. Εχουν συμφέρον, μηχανικά να φτάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη και μηχανικά να ψηφίσουν, κυρίως, όσοι θίγονται από τις ευρωενωσιακές πολιτικές και τα κόμματα που τη συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας. Ισως και να μην τους «πολυχαλάσει», αν τελικά αδιαφορήσουν όσοι αντικειμενικά μπορούν να τους κάνουν τη ζημιά.

Και συνέχισε: Το ΚΚΕ σας καλεί να μην πείτε «δε μας νοιάζει». Μην πείτε «δε μας αφορά». Μην πείτε «πού να τρέχω τώρα». Μην ακούτε κάτι, δήθεν, προοδευτικούς, κάτι, δήθεν, εκσυγχρονιστές - ευρωπαϊστές, κάτι δήθεν «ψαγμένους» της TV ότι η επόμενη Κυριακή δεν είναι για εκλογές, αλλά για παραλία, για άραγμα, για χαλάρωμα.


Μην τους κάνετε, λοιπόν, το χατίρι, γιατί κανείς δε μας χάρισε το δικαίωμα της ψήφου. Δεν είναι τόσο γενναιόδωρα τ' αφεντικά. Χύθηκε αίμα, έγιναν επαναστάσεις γι' αυτό.

Βεβαίως, δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι εκλογές από μόνες τους μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα. Ομως, μπορεί η ψήφος να γίνει όπλο στο χέρι του κάθε εργαζόμενου αν σωστά τη χρησιμοποιήσει.

Με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους, ανέβηκε στο βήμα για χαιρετισμό, ο Σεργκέι Χριστολιούμποφ, αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, μεταφέροντας το θερμό, συντροφικό χαιρετισμό του κόμματός του και του προέδρου του, Αλφρεντ Ρούμπιξ, που ήταν αρκετό χρονικό διάστημα φυλακισμένος, ενώ τώρα δεν του επιτρέπουν να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

Η συγκέντρωση άνοιξε με το χαιρετισμό της εκπαιδευτικού Αννας Γαλανού, εκ μέρους της 56μελούς Επιτροπής Στήριξης του Ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ