Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Η έκθεση του γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, είναι "πραγματική και αντικειμενική και υποστηρίζουμε τα συμπεράσματά του και τις ενστάσεις του", είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Α. Ερελι. Ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε πως η Ουάσιγκτον συνεργάστηκε με τον κ. Ανάν στην προετοιμασία της εκθέσεώς του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Εργαστήκαμε με τον γ.γ. Ανάν σ' αυτό το σχέδιο (έκθεση), όπως εργαστήκαμε (μαζί του) και στα προηγούμενα σχέδια", τόνισε ο εκπρόσωπος» (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ «ΣΕΝΑΡΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ: «Σε καθοριστικό παράγοντα για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας αναδεικνύεται το μέγεθος του προβαδίσματος της NΔ στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Κανείς δεν αναμένεται να αμφισβητήσει την ηγεσία του κ. Παπανδρέου, ωστόσο μία σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη NΔ στο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΘΑ»: «Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για περισσότερο κράτος στην κοινωνία γίνονται πράξη μέρα με την ημέρα. Το αποδεικνύει η νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα διευρύνει σημαντικά τη βοήθεια που προσφέρει το κράτος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Το εν λόγο νομοσχέδιο, θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές» (Από το κύριο άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΗ: «Αποζημιώσεις, ειδικά επιδόματα, παροχές τοπικών αρχόντων, αμοιβές αθλητών και ωφέλειες από εκποίηση επιχειρήσεων, είναι ορισμένα από τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, τα οποία μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος φορολόγησης συνολικών ετήσιων εισοδημάτων 10 δισ. ευρώ επανεξετάζεται στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο» (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ