Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Ούτε μία ψήφος δε θα χαριστεί

Με κάθε τρόπο, οι ψηφοφόροι του Κόμματος και άλλοι προοδευτικοί πολίτες θα μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους και θα στείλουν μήνυμα αντίστασης ψηφίζοντας ΚΚΕ

Ούτε μία ψήφος να μην πάει χαμένη. Στόχος πάλης για τις ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, που παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, προκειμένου αυτοί να μεταβούν μαζικά στους τόπους καταγωγής τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ.

Το κλίμα «χαλαρότητας» αυτών των εκλογών ενδεχομένως βολεύει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ώστε να μην εκφραστεί στην κάλπη, αλλά στην αποχή, η οργή των ανθρώπων του μόχθου για τις ευρωενωσιακές αντιλαϊκές πολιτικές. Πρόκειται για μεγάλο λάθος. Η αποχή από τις εκλογές μεταφράζεται σε στήριξη και της ΕΕ και των θιασωτών της. Η μόνη ωφέλιμη για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα επιλογή είναι η μαζική προσέλευση με κάθε τρόπο στην κάλπη και η καταδίκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Συνασπισμού και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Αυτή και μόνον η επιλογή θα μετρήσει την επαύριο των εκλογών υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Οι ετεροδημότες πρέπει με κάθε τρόπο να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους. Οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους είναι κρίσιμες για το δικό τους αύριο. Να μην αφήσουν τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες να σταθούν εμπόδιο.

Ο Τέλης Γόντικας, μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, επισημαίνει με τη σειρά του την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, σημειώνοντας ότι κάθε ψήφος υπέρ του ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης, απειθαρχίας απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, απέναντι στους μηχανισμούς χειραγώγησης των λαών. «Καλούμε - υπογραμμίζει - τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την ψήφο τους σ' αυτό να αποδείξουν έμπρακτα την ανυπακοή τους και την αντίσταση στους μηχανισμούς και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που κάνουν μαύρη τη ζωή τους με όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα που αποφασίζουν στα πλαίσια της ΕΕ και εφαρμόζουν στο εσωτερικό της χώρας. Καλούμε τους ετεροδημότες της Αθήνας να δώσουν με αυταπάρνηση τη μάχη για να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να στείλει περισσότερους βουλευτές στην Ευρωβουλή, ώστε από καλύτερες θέσεις αύριο να συνεχίσει τον αγώνα του για τα λαϊκά δικαιώματα. Κάθε ψήφος είναι πολύτιμη. Από την κάθε ψήφο κρίνονται πολλά».

Αλλωστε και η ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει το σημαντικό και καθοριστικό ρόλο κάθε ψήφου για την ενίσχυση του Κόμματος και απευθύνει κάλεσμα στους ετεροδημότες να δώσουν με αυταπάρνηση τη μάχη για πιο ισχυρό το ΚΚΕ, που αποτελεί τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων της ευρωυποταγής.

Πούλμαν από την Αθήνα

Εξάλλου, η ΚΟΑ, από κοινού με την ΚΝΕ, δρομολογεί τα πρώτα λεωφορεία για τους άξονες:

  • Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο
  • Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα
  • Χαλκίδα - Λαμία - Λάρισα
  • Τρίπολη - Καλαμάτα

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210.5224.507 και 210.5282.540.

Για εισιτήρια για όλες τις πόλεις και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3813.340, 210.3818.561, 210.3818.296.

Διακήρυξη Αρκάδων αγωνιστών

Με διακήρυξη που έδωσαν στη δημοσιότητα 66 Αρκάδες αγωνιστές, που διαμένουν στην Αθήνα, καλούν τους συμπατριώτες τους «όπου κι αν βρίσκονται, όπου κι αν ψηφίζουν, να ψηφίσουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές της 13ης Ιούνη 2004», γιατί, όπως λένε:

«Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει:

- Συσπείρωση, αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δύναμη στο κίνημα σήμερα, ανοιχτό παράθυρο για τη θετική προοπτική αύριο. Ανυποχώρητη, αγωνιστική δράση στο Ευρωκοινοβούλιο.

- Μαχητική διεκδίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στόχων και μέτρων, που ανακουφίζουν τη ζωή των εργαζομένων, ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Σε εγρήγορση και η Θεσσαλονίκη

«Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, περίπου 7.500 ετεροδημότες, κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στα ειδικά εκλογικά κέντρα της πόλης. Κανείς δεν πρέπει κι αυτή τη φορά να μείνει μακριά από την κάλπη, με δεδομένο ότι μπορούν να ψηφίσουν στο πλησιέστερο εκλογικό τμήμα στον τόπο κατοικίας τους», επισημαίνει ο Σάκης Βαρδαλής, στέλεχος της ΚΟΘ. «Αλλά και όσοι ετεροδημότες δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθούν την Κυριακή στους τόπους καταγωγής, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν για ορισμένες κατηγορίες, όπως, για παράδειγμα, για τους φοιτητές που βρίσκονται εν μέσω εξεταστικής».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ έχει ήδη σχεδιάσει τη μεταφορά των ετεροδημοτών από τη Θεσσαλονίκη στους τόπους καταγωγής τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310-286546.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ