Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε άκουσε, ούτε είδε...

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την ποιότητα των νερών του Πηνειού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, απαντώντας στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκα, ο οποίος μετέφερε τις ανησυχίες των Θεσσαλών για τη μεγάλη ρύπανση του ποταμού. Λέτε να μη γνωρίζει ο υπουργός την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στο ονομαστό θεσσαλικό ποτάμι, εξαιτίας της μόλυνσής του από λύματα βιομηχανιών - ιδιαίτερα στην περιοχή των Τρικάλων - αλλά και τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται δίπλα στις όχθες του; Προφανώς κάτι θα άκουσε, κι αν όχι, σίγουρα κάτι θα είδε μια και, ως Θεσσαλός, θα έχει περάσει πολλές φορές απ' το ποτάμι.

Γιατί, λοιπόν, επιχειρεί να υποβαθμίσει ένα πρόβλημα που απειλεί την υγεία των Θεσσαλών, καθώς τα νερά του Πηνειού χρησιμοποιούνται για άρδευση των χωραφιών, αλλά και για ύδρευση των κατοίκων; Τι και ποιους εξυπηρετεί η μη αναγνώριση του αδιαμφισβήτητου προβλήματος;

Πάντως, θα πρέπει να ξέρει ο Γ. Σουφλιάς ότι οι συντοπίτες του δε θα του συγχωρήσουν μια «παράβλεψή» του, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ