Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οθωμανική η λύση

«Κουφά πράγματα είπε χθες η Ελενα Κουντουρά στη Βουλή ως εισηγήτρια της ΝΔ με θέμα την υπογεννητικότητα. Που την απέδωσε; "Στην αγαμία των νέων στις γόνιμες ηλικίες 20 με 39 ετών, στην αντισύλληψη και την έκτρωση" που χαρακτήρισε "ασυμβίβαστη με την ιπποκρατική αντίληψη και τη χριστιανική ηθική" καθώς και στη "χαλάρωση της θρησκευτικής πειθαρχίας, το εύκολο διαζύγιο και την αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών". Είπε επίσης ότι "η αύξηση στις γεννήσεις που παρουσιάζεται είναι πλασματική" καθώς οφείλεται σε "μετανάστες και λαθρομετανάστες που γεννούν τα παιδιά τους στα δημόσια νοσοκομεία» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Ουκρανία (1)

«"Βελιγράδι, Τιφλίδα, Κίεβο" φώναζαν οι 200 χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης. Θα γίνει στην Ουκρανία το επόμενο βήμα των πολιτικών ανατροπών που στρέφουν την Ανατολική Ευρώπη όλο και περισσότερο στην αγκαλιά της Δύσης; Η Μόσχα διακαώς ανησυχεί για τη στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία όσον αφορά τη διασφάλιση των μόνιμων αγκυροβολίων του στόλου της στη Σεβαστούπολη της Μαύρης Θάλασσας. Η Ουκρανία είναι η βασική δίοδος μεταφοράς των πετρελαίων της Σιβηρίας προς την Ευρώπη και μετά την τελευταία διεύρυνση του ΝΑΤΟ το γεωπολιτικό οχυρό της έναντι της Δύσης» (από το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ουκρανία (2)

«Η Ουκρανία έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τη Ρωσία. Τον 10ο αιώνα, ήταν το κέντρο της αυτοκρατορίας των Ρως, από την οποία ξεπήδησε η Ρωσία. Πολλοί Ρώσοι δε θεωρούν ξένους τους Ουκρανούς. Τους βλέπουν σαν "ξαδέρφια από την επαρχία" που μιλάνε λίγο περίεργα» (ο Andrew Osborn σε «Independent»/«TO BHMA»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ