Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παχύδερμα

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ κανείς για "παχυδερμισμό" τώρα τον Πάγκαλο πότε να το κάνει; Είναι με σαφήνεια το κυρίαρχο πολιτικό χαρακτηριστικό του στην υπόθεση Οτσαλάν, τόσο εξόφθαλμο που έχει εκνευρίσει ακόμα και τον πιο φανατικό εκσυγχρονιστή ΠΑΣΟΚο αυτής της χώρας.

***

Με μια και μόνη κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση κατάφερε να αξεγείρει την παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας, να εκμηδενίσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας, να δώσει λαβές για νέες προκλητικές κινήσεις στην Τουρκία, να κάνει ορκισμένους εχθρούς τους Κούρδους, να δεθεί στο άρμα των ΗΠΑ και στη λογική του να κατονομάζουν "τρομοκράτες" όποιους αυτοί θέλουν!

***

Αυτά τα... ολίγα μόνο με μια της ενέργεια συν την αίσθηση της ταπείνωσης που έδωσε σε κάθε Ελληνα. Κι, όμως, μετά από αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών έχει... τα μούτρα να ειρωνεύεται και ο πρωθυπουργός, αντί να το παίξει λίγες ακόμα μέρες άρρωστος, να βγαίνει και να τον στηρίζει!

***

Βέβαια τέτοια πράγματα δε μένουν κρυφά. Ολα σιγά σιγά αποκαλύπτονται από τα στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα στο φως, κι όλο και περισσότερο εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση κι αποκαλύπτουν το ρόλο των Αμερικανών.

***

Αφού τους αρέσει λοιπόν ας ρεζιλεύονται όλο και περισσότερο...

***

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, βεβαίως, παρά να εξάρουμε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος αυτές τις μέρες γεμάτος "εθνική περηφάνια" δήλωσε... "ούφο" στην όλη υπόθεση. Οτσαλάν; Ποιος Οτσαλάν;

***

Λέει αλήθεια, δε λέει αλήθεια κανείς πλέον δεν μπορεί να καταλάβει, κι ούτε έχει και μεγάλη σημασία δηλαδή. Πιθανά, ο άνθρωπος να είχε να διαλέξει ή να παίξει το ρόλο του "χαζού" που δεν του λέει κανένας τίποτε, ή τον ρόλο του εμπλεκόμενου στην κατάπτυστη κυβερνητική επιχείρηση. Μπορεί, λοιπόν, να διάλεξε το πρώτο διαβλέποντας την μπόρα που έρχεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ