Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Στην απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Ο Μπ. Αγγουράκης χαρακτηρίζει "επίδειξη κυβερνητικής πυγμής προς το εσωτερικό", αλλά και "απάνθρωπη αγριότητα" την αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποίησε η κυβέρνηση, "μαζεύοντας" τους Κούρδους από την πλατεία Κουμουνδούρου και την επιδίωξή της να τους στοιβάξει στο αχούρι του χώρου του Νοσοκομείου Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα και στη συνέχεια στην εγκαταλειμμένη αμερικανο-ΝΑΤΟική στρατιωτική βάση στο Ορος Πατέρα, η οποία επίσης είναι ακατάλληλη για στέγαση και διαμονή ανθρώπων.

"Η χρονική στιγμή στην οποία εκδηλώθηκε αυτή η κυβερνητική "πρωτοβουλία" προκαλεί ερωτηματικά, πολύ περισσότερο μάλιστα που το πρόβλημα αυτό υπήρχε εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον. Οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν και η υποτακτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων, οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι οι εξελίξεις αυτές δεν είναι άσχετες μεταξύ τους", επισημαίνει, παράλληλα, στην Επίκαιρη Ερώτηση ο Μπ. Αγγουράκης.

Στη συνέχεια ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλ. Παπαδόπουλο και Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα "ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε", ώστε:

  • Να διαμορφωθούν ανεκτές συνθήκες για τη στέγαση και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Κούρδων που καταφεύγουν στη χώρα μας, ενώ άμεσα να δημιουργηθούν κατάλληλα Κέντρα Υποδοχής και εγκατάστασής τους, όπου θα τους εξασφαλίζει στοιχειωδώς άνετες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
  • Να σταματήσουν οι απελάσεις των Κούρδων και να τους χορηγείται πολιτικό άσυλο, εφόσον το ζητούν, αναγνωρίζοντάς τους την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα και εξασφαλίζοντάς τους όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απ' αυτό, ενώ ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ