Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Εγκλημα κατά όλων των λαών που αγωνίζονται

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα της παράδοσης του Οτσαλάν ανέδειξε χτες στη Βουλή ο Στρ. Κόρακας μιλώντας στη συζήτηση για την κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ. Μάλιστα, κατέθεσε και αποκαλυπτικά στοιχεία για τι πραγματικά συνέβη στην Κένυα, τα οποία διαψεύδουν πλήρως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Η παρέμβασή του είναι η εξής:

"Είχα προσανατολιστεί να μιλήσω για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, για τα δικαιώματα του ανθρώπου και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, αλλά δε θα το κάνω, συγκλονισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις που είχαμε στην υπόθεση Οτσαλάν. Αυτές τις μέρες ζει ο ελληνικός λαός στιγμές αγανάκτησης ενάντια στην πολιτική και τους χειρισμούς μιας κυβέρνησης, της οποίας η υποταγή στους Αμερικάνους και γενικότερα στους ΝΑΤΟικούς αφέντες είναι τέτοια, που την οδηγεί όχι μόνο να εκτελεί πιστά τις διαταγές τους, αλλά και να τις υιοθετεί σε τέτοιο βαθμό που να τις εμφανίζει ως αυθεντικά δικές της.

Αυτό συμβαίνει με την παράδοση στους στρατοκράτες της Αγκυρας του ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, με αποκλειστική ουσιαστικά ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι το καθεστώς της Τουρκίας βρήκε στο πρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης έναν συνεπέστατο σύμμαχο και δεν είναι δυνατόν με ψέματα να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Αφορά κάθε άνθρωπο

Το θέμα δεν αφορά μόνο τον μαρτυρικό κουρδικό λαό και τον ηγέτη του ΡΚΚ. Αφορά γενικότερα κάθε άνθρωπο που διαπνέεται από τις αρχές της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, το σεβασμό σε ιδανικά για τα οποία και ο λαός μας μάτωσε. Ούτε φυσικά το κύριο είναι αν όλα αυτά έγιναν με διαφάνεια ή όχι. Το κύριο είναι ότι έτσι ή αλλιώς η κυβέρνηση Σημίτη διέπραξε ένα στυγερό έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας. Η συμπεριφορά της αυτή δυσφημίζει τη χώρα μας στα μάτια των λαών. Και προσωπικά δέχομαι πλήθος τηλεφωνημάτων ξένων φίλων του λαού μας, που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

Αγανάκτηση, λοιπόν, και ντροπή νιώθει ο ελληνικός λαός από τη στάση της κυβέρνησης που έχει από πάνω και το θράσος να ζητάει και την επιβράβευσή της.

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της για να προλάβει τιςαντιδράσεις των Κούρδων που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, εναντίον των οποίων έχει κηρύξει έναν ανοιχτό πόλεμο, προκαλώντας έτσι ρίγη συγκίνησης στο καθεστώς της Αγκυρας.

Προχθές, πράγματι, αφού ξυλοφόρτωσε τους λίγους Κούρδους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη Βουλή, δε συγκινήθηκε ούτε από την αυτοπυρπόληση δύο από αυτούς, αλλά τους συνέλαβε όπως ουσιαστικά συνέλαβε και όσους είχαν κατασκηνώσει στην Κουμουνδούρου.

Και φήμες μάς λένε ότι πολλούς από αυτούς έχει την πρόθεση να τους απελάσει, προφανώς στα πλαίσια του ίδιου πακέτου συμφωνίας για τον Οτσαλάν. Οπως, επίσης, άμεσα κινδυνεύει η ζωή των τριών Κούρδων γυναικών αγωνιστριών που βρίσκονται στην Κένυα.

Και δεν είναι τυχαίοι οι πανηγυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού και των ΜΜΕ εκεί, που ισχυρίζονται ότι έγινε μυστική συμφωνία της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο χωρών του ΝΑΤΟ και της Κένυα για τη σύλληψη του Α. Οτσαλάν και την καταπολέμηση όπως λέει της τρομοκρατίας. Συγχαρητήρια λοιπόν από το καθεστώς της Αγκυρας για την τεράστια συμβολή της κυβέρνησής μας στην καταπολέμηση των τρομοκρατών Κούρδων, όπως τους αποκαλεί η Τουρκία, και μπορεί στα λόγια ο Πάγκαλος να λέει άλλα, αλλά αυτό που μετράει είναι η πράξη και όχι τα λόγια.

Καλοστημένη συνωμοσία

Για μας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μία καλοστημένη συνωμοσία, της ΕΕ και των ΗΠΑ που βρήκαν την πιο πειθήνια κυβέρνησηγια να την εκτελέσει. Αποφεύγοντας επιμελώς να επισύρουν εναντίον τους την αγανάκτηση του κουρδικού λαού, αλλά και της ελληνικής και γενικότερα διεθνούς κοινής γνώμης.

Εχουμε εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σημαίνει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, τι σημαίνει Σένγκεν και υποταγή στις σκοπιμότητες των ιμπεριαλιστών του δικαιώματος χορήγησης πολιτικού ασύλου στους κατατρεγμένους αγωνιστές.

Αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας όλων αυτών, της ΕΕ και των Αμερικανών, που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις ελευθερίες των λαών που κατά τα άλλα προωθεί δήθεν η Συνθήκη του Αμστερνταμ αλλά που τελικά τα υποτάσσουν στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά τους. Ετσι ενώ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο κατά της Γιουγκοσλαβίας για να προστατεύσουν τους αλβανόφωνους - ενισχύοντας προκλητικά και με όλα τα μέσα τον λεγόμενο Απελευθερωτικό Στρατό - εξοπλίζουν μέχρι τα δόντια την Τουρκία στη γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού και στην καταπίεση που ασκεί κατά του τουρκικού λαού.

Και για να κλείσω με το θέμα αυτό θα ήθελα ως απάντηση στα όσα μας είπε ο Θ. Πάγκαλος και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες να θυμίσω και τα εξής:

Ο Οτσαλάν πριν πάει στην Ιταλία έκανε κρούση στην Ελλάδα για άσυλο. Πριν πάει στην Κένυα κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, φιλοξενήθηκε σε διάφορα σπίτια, είχε επαφές με παράγοντες της κυβέρνησης και έφυγε για την Κένυα μόνο όταν πήρε τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση για την ασφάλειά του.Ως προς την ανάμειξη των Αμερικάνων ο Θ. Πάγκαλος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες μας, διαβάζοντας δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου που μας διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άμεση ανάμειξη.Και είναι αλήθεια ότι όταν οι Αμερικανοί έχουν τόσο πιστούς υπηρέτες όπως η ελληνική κυβέρνηση δε λερώνουν "άμεσα" τα χέρια τους.

Και θα ήθελα να κλείσω το ζήτημα αυτό καταθέτοντας τα όσα μου είπε μέλος της συνοδείας του Οτσαλάν στην Κένυα.

Ποια είναι τα ανταλλάγματα;

Είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του λίγο πριν ανέβω στο βήμα και μου είπε ότι είχαν τη ρητή εγγύηση πριν φύγουν από την Ελλάδα, από την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι εξασφαλισμένη η ασφάλειά τους και ιδιαίτερα η ασφάλεια του προέδρου τους.

Το Σάββατο πήγαν στην Κένυα πέντε άνδρες της ΕΥΠ, με στόχο να εκδιώξουν τον Οτσαλάν και τους συνοδούς του από την κατοικία του πρέσβη μας. Υποχώρησαν μπροστά στην κατηγορηματική άρνησή τους και προφανώς γιατί κατάλαβαν και οι ίδιοι περί τίνος πρόκειται. Τη Δευτέρα πήγαν στο σπίτι του πρέσβη μας Κενυάτες αστυνομικοί, έπειτα από συζήτηση που είχε η κυβέρνηση της Κένυας με τον πρέσβη μας για να πάρουν τον Οτσαλάν, να τον πάνε στο αεροδρόμιο, για να πάει σε ασφαλές μέρος όπως είπαν. Ο πρέσβης μας επικοινώνησε με την κυβέρνηση και πήρε την εντολή να διαβεβαιώσει τον Οτσαλάν ότι όλα είναι εντάξει και πρέπει να πάει με τους Κενυάτες, γιατί υπάρχει ασφαλές αεροπλάνο να τον οδηγήσει σε ασφαλές ευρωπαϊκό αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση όμως μας είπε άλλα εδώ ότι ο Οτσαλάν δεν άκουσε τις συμβουλές της κυβέρνησης και έφυγε με δική του πρωτοβουλία. Υπάρχει κατηγορηματική διάψευση από τους παρόντες μάρτυρες για κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα που θέτουμε για άλλη μία φορά είναι ποια είναι τα ανταλλάγματα της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας - Κένυας. Η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του λαού μας. Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση θα περίμενε κανείς μια άλλη στάση. Αν όχι να παραιτηθεί η κυβέρνηση, τουλάχιστον να παραιτηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί. Και το ερώτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί οι αντιπολιτευόμενοι εσωκομματικά στα λόγια μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Το λόγο βέβαια τώρα τον έχει ο ελληνικός λαός".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβιώνει μιία από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής κυβέρνησης (2003-01-08 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο η υπόθεση Οτσαλάν (2002-01-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-05-16 00:00:00.0)
Περί "προδοσίας" του Οτσαλάν και "αχαριστίας" των Κούρδων! (1999-03-11 00:00:00.0)
Ενέργεια εθνικού εξευτελισμού και υποτέλειας (1999-02-19 00:00:00.0)
Ευχαριστημένες οι Βρυξέλλες για Οτσαλάν (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ