Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων

Πλήθος είναι οι ανακοινώσεις - καταγγελίες μαζικών φορέων, εργατικών και πολιτιστικών, οι οποίοι καταδικάζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία. Ετσι, ανάμεσα στις άλλες οργανώσεις που εξέδωσαν ανακοινώσεις:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας τονίζει:

Η επαίσχυντη πράξη της κυβέρνησης ήρθε σαν συνέχεια και δεν είναι άσχετη της βίαιης απομάκρυνσης από την πλατεία Κουμουνδούρου των Κούρδων προσφύγων.

Η πράξη της κυβέρνησης, που χαρακτηρίζεται σαν πράξη εσχάτης πολιτικής κτηνωδίας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση γίνεται αδίστακτη μπρος στην εξυπηρέτηση των στόχων και των επιλογών των μεγάλων αφεντικών της στις ΗΠΑ και ΕΕ.

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είναι απλά επικίνδυνη για το λαό και τον τόπο, εξαιτίας της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει με τους μηχανισμούς καταστολής που της παρέχει το σάπιο κοινωνικό σύστημα που υπηρετεί. Είναι επικίνδυνη και για όλους τους λαούς που παλεύουν για την εθνική τους ανεξαρτησία, ενάντια στην ιμπεριαλιστική κτηνωδία.

Καλούμε τους Οικοδόμους σε όλη τη χώρα να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους Κούρδους πρόσφυγες, να τους βοηθήσουν για την ανεύρεση εργασίας, να τους αγκαλιάσουν στους τόπους δουλιάς, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει πως η παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία δείχνει την υποταγμένη στάση της κυβέρνησης όχι μόνο στον κατατρεγμένο ηγέτη του κουρδικού λαού, αλλά και απέναντι σε ένα λαό χωρίς πατρίδα. Δείχνει πόσο πειθήνια είναι απέναντι στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δείχνει ακόμα τη στάση και το ρόλο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των "Ευρωπαίων συμμάχων", αφού κανένας, μαζί και η χώρα μας, δεν τον δέχτηκαν. Η άρνηση της κυβέρνησης να του δώσει πολιτικό άσυλο την καθιστά υπεύθυνη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, χαρακτηρίζει με τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ την κατάσταση και τονίζει: Ναι, η παράδοση ουσιαστικά του ηγέτη του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού Οτσαλάν στα χέρια των στρατοκρατών της Αγκύρας είναι πράξη καθολικά καταδικαστέα. Η όλη στάση της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένο γεγονός. Είναι στη γενικότερη κατεύθυνση της πολιτικής της, στην αλληλεγγύη στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου υπογραμμίζει: Τεράστιες ευθύνες επωμίζεται η ελληνική κυβέρνηση για τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αναδείχνει και πάλι ότι η κυβέρνηση Σημίτη ενεργεί σαν εντολοδόχος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως και με τη στάση της στο πρόβλημα της Γιουγκοσλαβίας, έτσι και τώρα, παίρνει θέση ενάντια στους Κούρδους και υπέρ των ΗΠΑ και των Τούρκων. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και η υποκρισία των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην πράξη η ελληνική κυβέρνηση έθεσε υπό διωγμό κάθε λαϊκό κίνημα μέσα και έξω από τη χώρα μας, γιατί έτσι επιβάλλουν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καμιά δικαιολογία δεν πρόκειται να μας πείσει για το αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ