Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
"Τα κοινά συμφέροντα μάς δένουν με τους ξένους εργάτες"

Καταγγέλλονται η κυβέρνηση και ΜΜΕ για το διωγμό των Κούρδων και ενέργειες κατά αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας

Τα συνδικάτα μας καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που με τις ενέργειες και τη στάση της έχει στην ουσία κηρύξει διωγμό ενάντια στον κουρδικό λαό. Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους Κούρδους της Πλ. Κουμουνδούρου και η εμπλοκή της στην υπόθεση Οτσαλάν δείχνουν περίτρανα πού οδηγεί η προσκόλληση και η συμμετοχή της στις λογικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Τα συνδικάτα μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο στον κουρδικό λαό, που βρίσκει στον ελληνικό λαό την ειλικρινή φιλοξενία, παρότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και άλλοι παράγοντες, με τη συμβολή αρκετών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να σπείρουν τα ζιζάνια του ρατσισμού και της φοβίας. Εχουν τεράστιες ευθύνες!!!

Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τον τρόπο που υπερπροβάλλουν (γραπτά, προφορικά και οπτικά) κάθε αρνητική ενέργεια που προκαλείται από αλλοδαπούς, σπάνια προβάλλουν θετικές ενέργειες, ποτέ δεν έχουν προβάλει δε - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - τη συστηματική, επίμονη δράση συνδικάτων σε θετική κατεύθυνση.Τα συνδικάτα μας απαίτησαν πλήρη και ολοκληρωμένη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, καταγγέλλουν κάθε ενέργεια που αποβαίνει σε βάρος εργατών και εργατριών που προέρχονται από άλλη χώρα.

Εχουμε καθαρό ότι οι εργάτες και οι λαοί έχουν κοινά συμφέροντα και εχθρό που είναι κοινός: Το κεφάλαιο και όσοι το υπηρετούν ποικιλόμορφα.

Γι' αυτό έχουμε κάνει ειδικές καμπάνιες ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους, με ξενόγλωσσα κείμενα, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις σε εργοδότες. Δεκάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι μέλη μας, αλλά και εκλεγμένοι στα ΔΣ των συνδικάτων μας.

Οι εργαζόμενοι κατανοούν - όταν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση και συζήτηση - ότι για τα προβλήματά τους δε φταίνε οι αλλοδαποί, αλλά η αντεργατική πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, του χτυπήματος των δικαιωμάτων και αντίστοιχες είναι οι ενέργειές τους.

Καταγγέλλουμε όλους εκείνους που κάνουν καθημερινές φιλότιμες προσπάθειες να ρίξουν το σπόρο του ρατσισμού, της διπλής και τριπλής ανεμπόδιστης εκμετάλλευσης, προσπάθειες που ξεπηδούν ακόμα και από χείλη "αντιρατσιστών και αλληλέγγυων στο διαφορετικό". Προβάλλεται κατά κόρον το "διαφορετικό", λοιπόν, και όχι τα κοινά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερο ξεχωρίζουν τον πραγματικό υπεύθυνο. Τα συνδικάτα μας θα συνεχίζουν να δίνουν τη δύσκολη μάχη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ανεξάρτητα από τη χώρα που προέρχονται.

Προκαλούμε τα ΜΜΕ να προβάλλουν αυτές μας τις δραστηριότητες και σαν ένα τρόπο αντιμετώπισης του καλλιεργούμενου ρατσισμού.

Οι Κούρδοι είναι στην επικαιρότητα και θα μας βρουν αλληλέγγυους. Οι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαποί εργάτες είναι κάθε μέρα μαζί μας, όλο και πιο άγρια εκμεταλλευόμενοι.

ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ