Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα χορηγούνται άδειες και στους Απριλιανούς

Οι πραξικοπηματίες "Απριλιανοί" θα μπορούν πλέον κανονικά και με το νόμο να παίρνουν άδειες για να εξέρχονται από τις φυλακές. Το ευεργετικό αυτό μέτρο που ίσχυε υπό όρους για άλλες κατηγορίες φυλακισμένων θα επεκταθεί και σ' αυτούς που καταδυνάστευσαν για μια επταετία και πλέον τον ελληνικό λαό.

Το "δώρο" αυτό στους πραξικοπηματίες θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος,ο οποίος χτες ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φυλακές Κορυδαλλού ότι θα τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία, για να μπορούν και οι Απριλιανοί να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τις υπό όρους άδειες στους κρατούμενους.

Για τη χορήγηση αδείας και στους κρατούμενους της 21ης Απριλίου είχε γνωμοδοτήσει πριν ένα περίπου χρόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κρίνοντας ότι με βάση τη νομοθεσία (νόμος Κουβελάκη), οι "Απριλιανοί" δεν μπορούσαν να πάρουν άδειες από τις φυλακές.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν εναπομείνει οι Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Δ. Ιωαννίδης και Ν. Ντερτιλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ