Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αποτοξίνωση" με ανακοινώσεις

Σε ρόλο απολογητή για τις επιπτώσεις του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ και των "βρωμικών" εμπορικών παιχνιδιών από συμφέροντα χωρών της ΕΕ, σε βάρος των ελληνικών σπαραγγιών και γενικότερα των αγροτικών προϊόντων που εξάγονται, εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε από την ανακοίνωση της διεπαγγελματικής οργάνωσης σπαραγγιών της Γαλλίας, η οποία "διαφήμισε" ως μολυσμένα με τοξικές ουσίες τα ελληνικά σπαράγγια, λόγω των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, ο υπουργός Γεωργίας έσπευσε χτες να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ανέφερε, σχετικά ότι κάποιοι, κοντά στον πραγματικό πόλεμο βρίσκουν την ευκαιρία για εμπορικό πόλεμο και πως η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό στα ευρωπαϊκά όργανα. Παρουσίασε επίσης μια σειρά έγγραφα, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τον "Δημόκριτο" και το ΕΘΙΑΓΕ, σύμφωνα με τα οποία δεν υφίσταται επιβάρυνση από τοξικές ή ραδιενεργείς ουσίες επί των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και οι εξετάσεις ενός γερμανικού εργαστηρίου σε δείγματα ελληνικών σπαραγγιών βγήκαν "καθαρές".

Χτες επίσης, ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, καθώς και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φρούτων και Λαχανικών κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους τη γαλλική "επίθεση" δυσφήμησης στα ελληνικά σπαράγγια.

Πάντως με όλα αυτά φαίνεται τελικά... ότι οι "διοξίνες" έχουν χτυπήσει για τα καλά και την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης και έχουν μεταλλάξει τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών της ΕΕ σε αδηφάγα τέρατα που επιδίδονται σε ενδοκοινοτικό "κανιβαλισμό". Επιπλέον αναφορικά με το θέμα των σπαραγγιών, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερες, γιατί αν είχε αντισταθεί και αποτρέψει τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, θα απέφευγε τουλάχιστον τέτοιου είδους προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ