Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λένε "όχι" στο ΝΑΤΟ

Με κάθε τρόπο συνεχίζεται η ανοιχτή εκδήλωση της αντίθεσης του λαού μας στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ καταγγέλλει την απαγόρευση από τη διοίκηση της ΔΕΗ την ανάρτηση πανό στην καμινάδα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, το οποίο έγραφε "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί - Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια". Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕ - ΔΕΗ, η άρνηση της διοίκησης "για την τοποθέτηση του πανό έγινε κατ' εντολή της κυβέρνησης,προφανώς από τον αρμόδιο υπουργό κ. Βενιζέλο. Αν συμβαίνει αυτό, τονίζεται, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Γιατί αυτή η πράξη είναι σχεδόν ίδια με την τακτική της κυβέρνησης, η οποία - διά των ΜΜΕ - απαιτεί το σταμάτημα των βομβαρδισμών, συνυπογράφει όμως όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς, τις αποφάσεις της ΕΕ για το εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας και ουκ έστιν τέλος". Η ανακοίνωση σημειώνει τέλος ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα βρουν τρόπους να εκφράζουν και τα αντιΝΑΤΟικά και αντιαμερικανικά τους αισθήματα, καθώς και τη συμπαράστασή τους στο σερβικό λαό και τα θύματα του πολέμου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ εκφράζει "την οργή και αγανάκτηση για τους βάρβαρους απάνθρωπους βομβαρδισμούς, ενάντια στον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας και των προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου, από τους δολοφόνους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων και του Διεθνούς Δικαίου, για την υπεράσπιση εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πολύπαθης χώρας".

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΙΚΠΑ τονίζει: "Κλείνουμε το γόνυ στον άνισο αγώνα των Σέρβων, του μικρού μα ψυχωμένου λαού, που ο πολιτισμένος κόσμος καταδίκασε σε θάνατο με τις ευλογίες των Διεθνών Οργανισμών, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τονίζουμε ότι θα μας έχουν στο πλευρό τους, ενώ τα άνομα συμφέροντα των ισχυρών θα μας βρίσκουν αντίθετους πάντα".

"Είμαστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την απάνθρωπη, βάρβαρη και καταστροφική για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον επίθεση του λεγόμενου πολιτισμένου και βιομηχανικά ανεπτυγμένου κόσμου κατά μιας ευρωπαϊκής χώρας με μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό, στην ελευθερία και δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Οι μαθητές του Λυκείου Καστελλάνων Κέρκυρας καταδικάζουν με ψήφισμά τους "τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον ηρωικό λαό της Γιουγκοσλαβίας και σε όλους τους νέους που οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ απειλούν το δικαίωμά τους στη ζωή και τη μόρφωση, αποκλείοντάς τους στα καταφύγια και κλειδαμπαρώνοντας τα σχολεία. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι βαθιά βουτηγμένη στο αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ