Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Να μην πατήσουν πόδι στη Ζάκυνθο"

Την απαίτηση να μην πατήσουν το "πόδι" της στη Ζάκυνθο, στο γιορτασμό της Ενωσης του νησιού με την Ελλάδα, ξένες αντιπροσωπείες από κράτη που συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρτεμισίων στη Ζάκυνθο.

Οπως τονίζεται στο ψήφισμα, την 21η Μαϊου γιορτάζεται η Ενωση, έτσι "σαν ελάχιστο φόρο τιμής σ' όλους αυτούς που σκοτώνονται και υποφέρουν, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στα κλαμένα και φοβισμένα μάτια των παιδιών του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί, να μη χρησιμοποιηθεί το λιμάνι και το αεροδρόμιο του νησιού, σαν σταθμός πολεμικών αποστολών ή σταθμός ανεφοδιασμού της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ". Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τη διέλευση στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας και να μη στείλει κανένα φαντάρο στις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Επίσης, το ΔΣ του Δήμου Αρτεμισίων, μέσω του ψηφίσματος, καλεί το λαό της Ζακύνθου και "όλες τις υπεύθυνες φωνές, που σέβονται την ανθρώπινη ζωή, να ενωθούν και να απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου. Ο δοκιμαζόμενος σέρβικος λαός χρειάζεται τη συμπαράστασή μας. Οι πρόσφυγες να γυρίσουν στα σπίτια τους χωρίς προστάτες και χωροφύλακες. Να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή. Ολοι να ενώσουμε τη φωνή μας για να σταματήσει ο πόλεμος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ