Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καραβάνι ειρήνης από την ΟΓΕ

Γυναικείο καραβάνι ειρήνης που θα ξεκινήσει απ' την Αθήνα στις 15 Μάη και θα περάσει απ' το Βόλο,τη Λάρισα,το Λιτόχωρο και τη Θεσσαλονίκη,με σκοπό να ακουστεί σε όλες αυτές τις περιοχές η απαίτηση των Ελληνίδων να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

"Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, προκαλούν τεράστιες οικονομικές, οικολογικές και υλικές καταστροφές στην περιοχή των Βλακανίων, με μακροπρόθεσμες συνέπειες. Μολύνουν ανεπανόρθωτα τη γη, τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και καταστρέφουν την όμορφη πολιτιστική κληρονομιά ενός λαού", τονίζει η ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της. Για όλους αυτούς τους λόγους - επισημαίνει η Ομοσπονδία - "οι Ελληνίδες αποφάσισαν πως δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συμμετοχή των παιδιών μας σε έναν επιθετικό πόλεμο ξένων συμφερόντων" και καλεί όλες τις γυναίκες της χώρας μας να πάρουν μέρους στο καραβάνι ειρήνης που θα γίνει στις 15 - 16 Μάη. "Να απαιτήσουμε με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί τώρα, να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα απ' τα Βαλκάνια και να μη βγει ούτε ένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας".

Οσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή σ' αυτό το καραβάνι μπορούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (11 Μάη) να επικοινωνήσουν - μεταξύ 5.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. - στα τηλέφωνα: 3629.460 και 3618.951.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ