Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τους μαθητές, να διοργανώσουν, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που να έχουν αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, να εκφράσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη και να υπερασπίζονται την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ).

Η ΔΕΕ καλεί στη δημιουργία μετώπου αντεπίθεσης ενάντια στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, επισημαίνοντας πως "η πολεμική επέμβαση και το δράμα της Γιουγκοσλαβίας, αποκαλύπτει τους ενόχους. Ξεσκεπάζει το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, που μαζί με άλλες κατ' ευφημισμό αριστερές δυνάμεις, βρίσκεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και συμμετέχει σ' αυτό το έγκλημα. Οχι στο ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ τώρα να ΔΙΑΛΥΘΕΙ.Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποδείχνονται αυτό που πραγματικά είναι. Ενα αδίστακτο συνδικάτο πολέμου, που για λογαριασμό του διεθνούς κεφαλαίου και των πολυεθνικών, δε διστάζει να αιματοκυλήσει τους λαούς, προκειμένου να επαναχαράξει τα σύνορα και να δημιουργήσει νέες αγορές. Η κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα. Ο λαός δεν υπογράφει!",τονίζει η ΔΕΕ.

"Με την ίδια απύθμενη υποκρισία που οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες βαφτίζουν τη βάρβαρη νεοφασιστική επιδρομή τους ενάντια στο σέρβικο λαό ανθρωπιστική επιχείρηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία εμπλοκή, ούτε άμεση ούτε έμμεση σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο! Την ίδια ώρα, με το άλλο χέρι έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της για τους βομβαρδισμούς και έχει θέσει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρόμους, τις βάσεις και τα ΑΒΑΚΣ στην εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών. Η συνειδητή προσήλωσή της στις προτεραιότητες των ιμπεριαλιστών και της ολιγαρχίας (π.χ., Ιμια, S-300, Οτσαλάν, Γιουγκοσλαβικό) δεν μπορεί πια να συγκαλυφτεί. Ευθύνες όμως έχουν και όλες εκείνες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχονται ή εξωραϊζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διευκόλυνση.Οι εκπαιδευτικοί κατανοούν όλο και περισσότερο ότι: ΟΝΕ, κατάργηση κατακτήσεων και πόλεμος πάνε μαζί. Συνειδητοποιούν, ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν οι ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) δεν ανέχονταν, δεν αποδέχονταν, δε στήριζαν και δε νομιμοποιούσαν χρόνια τώρα τη συμφωνία του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τη Λευκή Βίβλο, τον κοινωνικό διάλογο, το συμβιβασμό, το ΝΑΤΟ", τονίζει η ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ