Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πλήττονται βάναυσα Πολιτισμός και Αθλητισμός"

"Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός πλήττονται βάναυσα από τις ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια", τονίζει ο Χάρης Παπαγεωργίου, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Borislav Stankovic,με την οποία τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της ειρήνης στα Βαλκάνια.

O X. Παπαγεωργίου απηύθυνε χθες από τη Θεσσαλονίκη την επιστολή του αυτή σε μια προσπάθεια, όπως αναφέρει, ανάληψης από μέρους του κ. Στάνκοβιτς "πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης".

Προτρέπει τον ΓΓ της FIBA "να λάβει σοβαρά υπόψη το μείζον πρόβλημα του πολέμου στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στο Κόσσοβο, και τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του άμαχου πληθυσμού της Γιουγκοσλαβίας".

"Το αθλητικό κίνημα - τονίζει στην επιστολή του ο Χ. Παπαγεωργίου - ενιαίο και συμπαγές έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους τη βούλησή του και αναμένει εναγωνίως από προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας να αναλάβουν δράση για την απεμπλοκή από την κρίση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ