Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αστυνομικοί

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις "όχι της συνήθους μορφής", αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αστυνομικοί. Χτες έγινε σύσκεψη εκπροσώπων 43 αστυνομικών σωματείων με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να σκληρύνει η Ομοσπονδία τη στάση της απέναντι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γιατί, όπως εκτιμήθηκε, υπάρχει αδιαφορία για την ικανοποίηση των προβλημάτων του προσωπικού.

Σε μια προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποφάσισαν μεταξύ άλλων να προχωρήσουν σε τετραήμερη συνεχή παρουσία ενστόλων συνδικαλιστών έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό αυτήν την περίοδο είναι κυρίως η θεσμοθέτηση ενός κανονισμού εργασίας, που θα διασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, ρεπό και ικανοποιητικές αμοιβές. Επίσης ζητούν να ξεκαθαρίσει έγκαιρα το θέμα του εκλογικού επιδόματος, καθώς στις προηγούμενες ευρωεκλογές οι αστυνομικοί δεν αποζημιώθηκαν για την απασχόλησή τους στα εκλογικά κέντρα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας χτες στους συνδικαλιστές, επισήμανε επίσης ότι σε ορισμένες περιοχές διαφάνηκαν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης για την αστυνόμευση των συνδικαλιστών. Το θέμα αυτό, όπως είπε, πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε και να είμαστε σε εγρήγορση, όταν μάλιστα έχουμε ανοιχτές διαδικασίες πειθαρχικών διώξεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες αστυνομικών και λιμενικών και επισήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης αυτού του αγώνα. Μιλώντας ειδικότερα για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, παρατήρησε ότι υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων. "Πήραμε, είπε, υποσχέσεις από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ότι θα μελετηθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες το θέμα του κανονισμού εργασίας, αλλά στη συνέχεια μας είπαν, ότι θα ισχύσει για μας ό,τι αποφασίσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λέει από την πλευρά του πάλι ό,τι αποφασίσει ο στρατός. Αρα πρέπει να δούμε πώς θα μεθοδεύσουμε τις ενέργειές μας. Μόνο με πίεση θα λυθούν τα προβλήματά μας. Διότι υπάρχει υποβάθμιση της συνδικαλιστικής μας δράσης. "Αστους να φωνάζουν, λένε, εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ