Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις γυναίκες

Στην πλατεία Ναυαρίνου αύριο στις 8.30μ.μ. καλεί η ΟΓΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στο κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος της Γιουγκοσλαβίας διοργανώνουν οι δέκα Σύλλογοι Γυναικών μέλη της ΟΓΕ (κλιμάκιο Θεσσαλονίκης), αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ναυαρίνου, ενώ την Κυριακή 16 Μάη θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση γυναικών στο Λευκό Πύργο.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη νιώθοντας, όπως δηλώνουν, αποτροπιασμό για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το θάνατο αθώων πολιτών, το δράμα των χιλιάδων προσφύγων και τις τεράστιες οικονομικές, οικολογικές, πολιτιστικές και υλικές καταστροφές, μπροστά στην ανεπάρκεια των Διεθνών Οργανισμών αποφάσισαν να αναπτύξουν τη δική τους δράση για την υπεράσπιση της ειρήνης, για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, να διασφαλιστεί το απαραβίαστο των συνόρων στις χώρες της Βαλκανικής.

Το κλιμάκιο Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τα Βαλκάνια. Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Να σταματήσει να ευθυγραμμίζεται, στην πράξη, με τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις, παρέχοντας διευκόλυνση στη συμμαχία και να σεβαστεί τα αισθήματα αγανάκτησης του ελληνικού λαού και τα φιλειρηνικά του αισθήματα. Απαιτεί να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, όπως επίσης να πάψει η μετατροπή της Θεσσαλονίκης από πόλη ειρήνης, αλληλεγγύης και πολιτισμού, σε πόλη εισόδου στρατευμάτων του πολέμου.

Αναφορικά με το Συντονιστικό Γυναικείων Οργανώσεων Νομού Θεσσαλονίκης και τους λόγους που οδήγησαν την αποχώρηση του κλιμακίου της ΟΓΕ από αυτό, η Σ. Αδαμίδου, μέλος του κλιμακίου Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ, επισημαίνει: "Συμφωνήσαμε και πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία του Συντονιστικού, πολύ σύντομα, όμως, διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι του, προσπάθησαν να παραποιήσουν τις αποφάσεις της πρώτης του ολομέλειας και να προωθήσουν αυθαίρετα θέσεις και απόψεις που δεν εκφράστηκαν απ' τις γυναίκες που συμμετείχαν. Μην κατανοώντας αυτή τους τη στάση, αλλά και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν και αναλογιζόμενες τις ευθύνες μας, απέναντι στο γυναικείο πληθυσμό της πόλης και της Ελλάδας γενικότερα και με βάση τις θέσεις που εκφράστηκαν στην πρώτη συνάντηση των γυναικείων οργανώσεων αποχωρήσαμε από αυτό και αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα δράσης της ΟΓΕ όπως είχε προαποφασιστεί, καλώντας όλες τις γυναίκες σε κοινή δράση και αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ