Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ"
Νέες στάσεις εργασίας αύριο

Κανονικά λειτουργεί σήμερα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετά τη λήξη της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης των ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ (στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας).

Ωστόσο, το απεργιακό μέτωπο που άνοιξαν οι ηλεκτροδηγοί με 24ωρες απεργίες από την Πρωτομαγιά, συνεχίζεται και αύριο με νέες στάσεις εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τέλος της βάρδιας, ενώ σε σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, αναμένεται να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύχτηκαν με ομόφωνες αποφάσεις γενικής συνέλευσης των ηλεκτροδηγών και του ΔΣ του Σωματείου, ως αντίδραση στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση ΣΣΕ και 8ωρου, καθιέρωση διακεκομμένης βάρδιας, εξοντωτικά ωράρια εργασίας κ.ά.), αλλά και στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και του κοινωνικού ρόλου των ΗΣΑΠ.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.), με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης, έχουν κηρύξει για αύριο και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, αντιδρώντας και αυτοί στην εφαρμογή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ