Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ραντεβού στα σύνορα

Παμβαλκανική κινητοποίηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια οργανώνεται την Κυριακή 9 του Μάη με ταυτόχρονες εκδηλώσεις στα σύνορα των Ευζώνων, του Προμαχώνα και στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Γιουγκοσλαβία. Οργανωτές είναι η Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Φορέων Αυτοδιοίκησης των Νομών Κιλκίς και Σερρών, όπως επίσης και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.

Στόχος των ταυτόχρονων συλλαλητηρίων ειρήνης είναι να στείλουν οι λαοί των Βαλκανίων μαζικά προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα στους ισχυρούς της Γης το μήνυμα ότι επιθυμούν να συμβιώσουν ειρηνικά, επιλύοντας με διάλογο τις όποιες διαφορές τους χωρίζουν, προβάλλοντας τις κοινές αγωνίες για το παρόν και το μέλλον και τις κοινές πολιτιστικές καταβολές, που τους ενώνουν.

Από κοινού καταγγέλλουν τη δικαιολόγηση της φυσικής εξόντωσης αμάχων ως "στατιστικό λάθος", την επιλογή καταστροφής έργων υποδομής ως "στρατηγική πίεση", την οικονομική εξαθλίωση χωρών και λαών ως προαπαιτούμενο μελλοντικής ανάπτυξης, την υπονόμευση της ζωής των μελλοντικών γενεών με την περιβαντολλογική επιβάρυνση, τη χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό των ΜΜΕ ως πράξη προάσπισης της αντικειμενικότητας.

Οι φορείς που οργανώνουν τη βαλκανική κινητοποίηση καλούν τους λαούς όλου του κόσμου να κινητοποιηθούν πιέζοντας για τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας, που απειλεί να στιγματίσει το νέο αιώνα και τους διανοούμενους της Γης να πάρουν θέση υπέρ των θυμάτων, που είναι οι λαοί της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ