Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητικές διαδηλώσεις στη Μακεδονία

"Σκηνές απόγνωσης, πανικού, αποχωρισμού, φρίκης. Σκηνές πολέμου! Γιατί άραγε; Μας αξίζει;" έγραψε δίπλα στη ζωγραφιά, που απεικόνιζε ένα τανκ να πατάει ένα παιδί, ο μικρός μαθητής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, παίρνοντας μέρος στη γιορτή ειρήνης και συμπαραστάτης στα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, που διοργάνωσε χτες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του δήμου, οι μικροί μαθητές διάβασαν ποιήματα για την ειρήνη, έγραψαν τις σκέψεις τους σε χαρτιά, ζωγράφισαν περιστέρια να φωλιάζουν μέσα στις κάννες των κανονιών, γαρίφαλα να βγαίνουν από τις κάννες των όπλων, παιδιά κάθε χρώματος και εθνικότητας πιασμένα χέρι - χέρι να αντικρίζουν τον ουρανό, κάλεσαν με τεράστια γράμματα όλους τους "μεγάλους" να φωνάξουν μαζί τους για να σταματήσει ο πόλεμος.

"Λυπάμαι γι' αυτό που γίνεται στη Σερβία και θα ήθελα ποτέ ξανά να μην γίνει πόλεμος σε όλον τον κόσμο",δηλώνει ο Θανάσης Μπρούσαλης,μαθητής της Ε Δημοτικού. "Ηρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τους συμμαθητές μας που σκοτώνονται, πρέπει να τους βοηθήσουμε", συμπληρώνει η μικρή Χρυσούλα Αμπατζόγλου.

Οι μαθητές του Δημοτικού, βοηθώντας έμπρακτα τους συμμαθητές τους, συγκέντρωσαν φάρμακα και τα έστειλαν μέσω των Γιατρών του Κόσμου στα νοσοκομεία της Γιουγκοσλαβίας.

Σέρρες

Εκατοντάδες μπαλόνια με το σήμα της ειρήνης απελευθέρωσαν χτες το μεσημέρι στον ουρανό της πόλης των Σερρών μαθητές και καθηγητές, κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποίησαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής ΕΛΜΕ.

Οι διαδηλωτές της ειρήνης συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, καταφτάνοντας από όλα τα σχολεία, τόσο της πόλης, όσο και της Νιγρίτας,του Σιδηροκάστρου,της Νέας Ζίχνης και του Ροδολίβους.

Καθηγητές και μαθητές, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στο νομάρχη, απαιτώντας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να φύγει το ΝΑΤΟ από τη Βαλκανική, να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στις εγκληματικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Εδεσσα

Αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία αφιερωμένη στην ειρήνη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι μαθητές, πλαισιωμένοι από τους καθηγητές τους και κατοίκους της Εδεσσας, με πρωτοβουλία του τοπικού Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων.

Οι μαθητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της διπλανής χώρας και απαίτησαν να σταματήσει αμέσως η σφαγή των αμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ