Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας

Η αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας που επιμένει στην εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης και του εξεταστικού προγράμματος, παρά την αγανάκτηση των εμπλεκόμενων φορέων, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στη χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο. Από τη συνάντηση προέκυψε πως το υπουργείο Παιδείας απορρίπτει τη μείωση της ύλης και παραπέμπει στις Επιτροπές για την ύλη, οι οποίες όπως δήλωσε ο υφυπουργός στην ΟΛΜΕ, δεν έχουν θέσει μέχρι στιγμής τέτοιο θέμα.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στις επόμενες μέρες θα δοθεί το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΤΕΕ και ότι έχει κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής που ανέλαβε να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης των αποφοίτων τους στα ΤΕΙ, που προσανατολίζεται στο να μη συμπεριλαμβάνεται στους τρόπους εισαγωγής η επαγγελματική προϋπηρεσία. Για οικονομικά αιτήματα και ζητήματα όπως μείωση των μαθητών ανά τμήμα και Διεθνές Απολυτήριο, δε δόθηκε καμία δέσμευση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης, η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι χωρίς αγώνες δεν μπορεί κάποιος να προσδοκά θετικά αποτελέσματα για τη δημόσια εκπαίδευση και ότι η χτεσινή συνάντηση ήρθε να διαψεύσει εκείνους που προσδοκούσαν λύσεις στα προβλήματα, χωρίς αγωνιστική παρέμβαση του κλάδου. Το ίδιο το πρόγραμμα εξετάσεων της Β Λυκείου αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων των μαθητών και το πόσο ανάγκη είναι να συνεχιστεί ο αγώνας για ανατροπή της πολιτικής αυτής, τόνιζε η ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ