Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στέγασης σχολείων στην Κέα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και Ν. Γκατζή

Σοβαρά στεγαστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο νησί Κέα των Κυκλάδων. Τα προβλήματα αυτά φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Αιγαίου, ο βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Νίκος Γκατζής.

Το Μουσικό Σχολείο της Κέας λειτουργεί σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Κορρησίας, παρά το αίτημα όλων των φορέων του νησιού να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο. Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση "εκτός των άλλων προβλημάτων, που δημιουργούντα από τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας, το οποίο είναι δίπλα ακριβώς στην αμμουδιά, με ιδιαίτερη υγρασία, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν τα μουσικά όργανα των μαθητών αξίας 5.000.000 δρχ., τα οποία αγοράστηκαν από τις οικονομίες και τις δραστηριότητες των γονέων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κορησσίας". Είναι λοιπόν αναγκαίο, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τουλάχιστον να παρθούν άμεσα μέτρα για τη μεταστέγαση των μουσικών οργάνων.

Πέρα όμως από τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου, "ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Κέας διαμαρτύρεται για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή του νέου κτιρίου του Γυμνασίου - Λυκείου, παρότι είναι διαπιστωμένο και γνωστό σε όλους ότι το κτίριο που στεγάζεται σήμερα είναι επικίνδυνο. Αλλά και το Νηπιαγωγείο του Βουρκαρίου δε στεγάζεται σε κτίριο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις".

Με την ευαισθησία που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και πότε ώστε να λυθούν το γρηγορότερο τα παραπάνω προβλήματα των σχολείων της Κέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ