Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Η ιδιωτικοποίηση θα ξαναφέρει τους... νερουλάδες!

Τους ιδιώτες νερουλάδες θέλει να επαναφέρει η κυβέρνηση σε 40 περίπου δήμους και κοινότητες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς και της Βοιωτίας, εν όψει της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ!

Αυτό ουσιαστικά αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με αντικείμενο το χρονοδιάγραμμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μεγάλο πρόβλημα, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησης προβλήθηκε το θέμα των δικτύων νερού που διαχειρίζονται οι 40 δήμοι και κοινότητες, οι οποίοι αγοράζουν το νερό από την ΕΥΔΑΠ σε χονδρική τιμή και το μεταπωλούν στους δημότες τους με τιμές χαμηλότερες από αυτές που το πουλάει η ίδια η ΕΥΔΑΠ στους υπόλοιπους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Οι ξένοι σύμβουλοι της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση έχουν εισηγηθεί τη με κάθε τρόπο μεταβίβαση των δικτύων αυτών στην ΕΥΔΑΠ, και στη συνέχεια τη μεταβίβασή τους στην ιδιωτική θυγατρική που θα εκμεταλλεύεται το νερό, με μόνο στόχο να βγάζουν κέρδη οι ιδιώτες και να θεωρήσουν ελκυστική την επένδυση!

Οπως είναι φυσικό οι χιλιάδες κάτοικοι και των δήμων αυτών θα πουν με την ιδιωτικοποίηση το νερό νεράκι, καθώς η τιμή του θα αυξηθεί - και θα αυξάνεται κάθε χρόνο - προς όφελος των ιδιωτών.

Η κυβέρνηση μάλιστα, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, φέρεται αποφασισμένη να μετέλθει πλήθος εκβιαστικών μεθόδων, προκειμένου οι Δήμοι να δεχτούν να παραχωρήσουν τα δίκτυά τους στην ΕΥΔΑΠ - ουσιαστικά, δηλαδή, στους ιδιώτες νερουλάδες. Ως πρόσχημα θα χρησιμοποιηθεί το χρέος των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, το οποίο η ίδια υπολογίζει ότι ανέρχεται σε 20 δισ. δρχ. Πριν δύο μήνες μάλιστα στο πλαίσιο αυτών των εκβιασμών, η ΕΥΔΑΠ είχε κόψει το νερό από ολόκληρο το Δήμο Λούτσας, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους της χωρίς νερό! Το ίδιο "κόλπο" φέρεται αποφασισμένη να εφαρμόσει καλοκαιριάτικα και στους υπόλοιπους δήμους, προκειμένου να πετύχει την ιδιωτικοποίηση!

Πάντως, οριστικές αποφάσεις, για το χρονοδιάγραμμα της ιδιωτικοποίησης αναμένεται να παρθούν σε προσεχή σύσκεψη, όπου πάλι θα μετέχουν, παράγοντες των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, της ΕΥΔΑΠ και των ξένων συμβούλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ