Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικά "εμπόδια" στο Δήμο Καισαριανής

Καθυστερεί η έγκριση πρόσληψης 25 μόνιμων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας

Χαρακτηριστική της "αυτοτέλειας", που επικαλείται η κυβέρνηση ότι προωθεί στη λειτουργία των Δήμων, είναι η αδυναμιών των τελευταίων να προσλάβουν ακόμα και το προσωπικό που έχουν ανάγκη. Θύμα αυτής της πολιτικής επιλογής είναι και ο Δήμος Καισαριανής, η υπηρεσία καθαριότητας του οποίου υπολειτουργεί, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν υπογράφει την έγκριση πρόσληψης 25 μόνιμων εργαζομένων.

Εδώ και τρεις περίπου μήνες ο Δήμος Καισαριανής προέβη στην απαραίτητη αίτηση για την πρόσληψη 25 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Πεπονή. Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν πριν ενάμιση μήνα, ωστόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης δεν τις έχει υπογράψει. Στις επίμονες διαμαρτυρίες της Διοίκησης του Δήμου για την ολιγωρία αυτή και στο αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, η απάντηση ήταν πως "λείπει" ή "βρίσκεται εκτός Αθηνών".

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης για καθαριότητα, με υπερωριακή εργασία των υπαρχόντων εργαζομένων. Ωστόσο, αυτό- όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος Καισαριανής, Γιώργος Κατημερτζής - δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και προειδοποιεί πως αν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας δεν υπογραφεί η πρόσληψη των 25 εργαζομένων, ο Δήμος, μαζί με τους εργαζομένους και το λαό της πόλης, θα κινητοποιηθεί για να διεκδικήσει το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και την υγεία του.

Σε ερώτηση του "Ρ" να εξηγήσει την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, ο Γ. Κατημερτζής τονίζει: "Εχουμε την εντύπωση ότι γίνεται μια επιλεκτική προσπάθεια από την κυβέρνηση να φέρει σε δύσκολη κατάσταση Δήμους που δεν είναι της αρεσκείας της. Από την άλλη μια τέτοια αντιμετώπιση, στοχεύει να εξωθήσει τους Δήμους να λειτουργήσουν προσλαμβάνοντας συμβασιούχους ή ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ