Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αισιοδοξία για τη νίκη, για τη σημαντική ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ στις εκλογές της 13ης Ιούνη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Στρατής Κόρακας,παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

"Το ΚΚΕ και όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί μας σ' αυτή την εκλογική εκστρατεία και στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας για τη συγκρότηση μετώπου, είπε ο Στρ. Κόρακας, θέτουμε ως στόχο: Να αυξηθεί σημαντικά η εκλογική δύναμη του Κόμματος με το πλατύ ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουμε στο λαό μας. Ενα ψηφοδέλτιο που, πιστεύουμε, αντανακλά αυτή την προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας για αυτό το μέτωπο του λαού. Και επιδιώκουμε να προωθήσει τη συγκρότηση αυτού του αντιπολεμικού, αντι - ΝΑΤΟικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που τόσο αναγκαίο είναι - κι αυτό γίνεται κατανοητό από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στα ψέματα του Σημίτη, πως τάχα η χώρα μας δε συμμετέχει στον πόλεμο, ενώ αποστομωτικά ήταν τα στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση που κατατροπώνουν την κυβερνητική προπαγάνδα στα ζητήματα της ανάπτυξης που επίμονα προβάλλει.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του ευρωβουλευτή Β. Εφραιμίδη, ο οποίος ως... "απερχόμενος" μίλησε με μεστά λόγια για "τους επερχόμενους" ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και για το ζωώδη φόβο των ιμπεριαλιστών που επιτίθενται και καταστρέφουν τη Γιουγκοσλαβία. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κ. Ζουράρις και Λ. Κανέλλη.Ηταν παρόντες ακόμα, από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι: Τσεντούρου Χρ., Παπανεοφύτου Αγ., Μανουσογιαννάκης Γ., Τομαράς Αλ, Γερασιμίδου Ε., Μοσκώφ Π., Κυριαζής Κρ., Ντρέκος Α., Παφίλης Θ. Επίσης, παραβρέθηκαν οι: Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μ. Λαμπρινού και Μ. Κοψίδης, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Καραντηνός, α' αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, Γ. Τσαπόγας, δημοσιογράφος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ