Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ: Σε μεγάλο ενιαίο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αθηνών - Πειραιώς και Φλέμινγκ, στα όρια του Δήμου Ρέντη, κατασκευάζονται μεγάλο εμπορικό κέντρο και καταστήματα, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των εργασιών.

Ομως, κατά τις εκσκαφές, εντοπίστηκαν αρχαία τείχη, τμήμα της αρχαίας αγοράς και άλλα ευρήματα, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον 8ο π.Χ. αιώνα και έχουν πολύτιμη ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική αξία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Εύα Μελά, Λίλα Καφαντάρη, Κώστας Καζάκος και Διαμάντω Μανωλάκου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν για την ολοκληρωμένη ανάδειξη και προστασία των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο;
  • Ποια συγκεκριμένα μέτρα πήραν μέχρι σήμερα για τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, στην ίδια κατεύθυνση;

Τους καλούν δε να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής όλα τα έγγραφα και τη σχετική αλληλογραφία της ΚΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και των άλλων αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, όπως Πολεοδομία, Νομαρχία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλπ., που αναφέρονται στις μέχρι σήμερα ενέργειές τους και τα μέτρα που πήραν αναφορικά με τα συγκεκριμένα αρχαία.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑμΕΑ ΚΟΦΙΝΑ ΧΙΟΥ: Σε αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που λειτουργεί για χρόνια στον Κοφινά Χίου, μετά από απόφαση για την ένταξή του στα προγράμματα του υπουργείου Απασχόλησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Γιάννης Πρωτούλης, Σταύρος Σκοπελίτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Αν θα χρηματοδοτηθεί το ΚΔΑΠ -ΑμεΑ Κοφινά από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

-- Αν θα δοθεί η δυνατότητα να εγγραφούν όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, όριο ηλικίας και ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων των γονιών τους.

-- Αν πρόκειται το Κέντρο να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα Παιδείας - Υγείας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΝΗΣ ΧΙΟΥ: Στο Δήμο Αμανής (ΒΔ Χίος) έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια οι χειρότερες και δραματικότερες πυρκαγιές στο νησί. Τα δεκαεννιά χωριά λόγω του ξεριζωμού των κατοίκων και της εγκατάλειψης της γης αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη και Βέρα Νικολαΐδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Πότε θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Αμανής για μεταφορά απορριμμάτων στο Δήμο Χίου;

-- Πότε θα κλείσει ο παράνομος σκουπιδότοπος;

-- Πότε θα δημιουργηθεί Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Δήμο Αμανής;

-- Τι μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών συνεπειών από τη λειτουργία της παράνομης χωματερής;

-- Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των γεωργικών καλλιεργειών που καταστράφηκαν;

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ: Κλειστός παραμένει ο παραλιακός δρόμος Στόμιου - Πλατάνας στο Δήμο Κύμης, μετά τις κατολισθήσεις του Αυγούστου, που είχαν ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό διερχομένων με αυτοκίνητο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Γκιόκας ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Σε τι ενέργειες θα προχωρήσουν, για την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης και της ασφάλειας της διέλευσης στο σημείο των κατολισθήσεων;
  • Ποια μέτρα θα πάρουν για τα αναγκαία έργα σε ολόκληρο τον οδικό άξονα που συνδέει τη Χαλκίδα, το Αλιβέρι και την Κύμη;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ