Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση και πιο απειλητικό για τα λαϊκά συμφέροντα γίνεται το Σύνταγμα με τις προτεινόμενες από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αλλαγές σε άρθρα του. Η συζήτηση για την αναθεώρηση άρχισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.

Οπως τόνισε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα, «εμείς έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το νέο Σύνταγμα αναθεωρείται επί το αντιδραστικότερον και γι' αυτό για μας το μικρότερο κακό θα ήταν να μείνει ως έχει».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση δε θίγει τα κακώς κείμενα σήμερα στην οικονομία και την πολιτική ζωή του τόπου. Αντίθετα, νομιμοποιεί τα χειρότερα που έχουν συντελεστεί. Προσφέρει νομιμότητα στους σχεδιασμούς και στις προθέσεις που υπάρχουν να μη μείνει όρθιο κανένα δικαίωμα εργατικό, λαϊκό, που κατακτήθηκε με αμέτρητες θυσίες.

Από την πλευρά της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού και του γενικού εισηγητή έγινε προσπάθεια, με μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «τολμηρής και ώριμης» αναθεώρησης, να κρυφτεί η αντιδραστική κατεύθυνση των αλλαγών.

Συναινετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ (άλλωστε, κυβέρνηση και ΝΔ συμφωνούν στις 84 από τις 90 υπό αναθεώρηση διατάξεις), ζητώντας μάλιστα πιο ακραίες αλλαγές (ιδιωτικά πανεπιστήμια). Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε δειλή και περιορισμένη την αναθεώρηση, εμμένοντας σε προτάσεις που διαπνέονται από «θεσμολαγνεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ