Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ

Οι ώρες για την Κύπρο είναι κρίσιμες. Χτες με την επίδοση του «σχεδίου Ανάν», ενός σχεδίου εκβιαστικού και τελεσιγραφικού, τόσο ως προς το περιεχόμενό του όσο και ως προς τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται για την επιβολή του, επιβεβαιώθηκε ότι η αδιέξοδη πολιτική δεκαετιών, έφτασε στα όριά της. Το αποτέλεσμα είναι η σχεδιαζόμενη «λύση» να απέχει παρασάγγες από κάθε έννοια όχι δίκαιης και έντιμης, αλλά ούτε καν «ανεκτής» επίλυσης του Κυπριακού.

Η τακτική όλων εκείνων που ευθύνονται για την παραπάνω κατάληξη είναι η αναμενόμενη: Ηδη από διάφορες πλευρές - πρώτα και κύρια την ελληνική κυβέρνηση - έχει αρχίσει μια συντεταγμένη επιχείρηση για να βαφτιστεί το «κρέας - ψάρι». Ταυτόχρονα ο κυπριακός λαός, τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι, αλλά και ο ελληνικός λαός, καλούνται να τοποθετηθούν στο δίλημμα «ή δέχεστε το σχέδιο ή θα ακολουθήσει χάος»! Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δίλημμα που ισοδυναμεί με το ερώτημα: «Πέστε μας ποια διχοτόμηση προτιμάτε: Του Αττίλα ή του ΟΗΕ και της ΕΕ»...

Η ελληνική κυβέρνηση, στις βαρύτατες ευθύνες της, πρόσθεσε ακόμα μία: Ενώ υποτίθεται ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται», ο πρωθυπουργός έσπευσε με τις δηλώσεις του να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου (που συνεδριάζει σήμερα) και να «αποφασίσει» (από χτες!) ότι το εν λόγω σχέδιο πρέπει να γίνει δεκτό ως «αφετηρία» συζήτησης! Την ίδια ώρα δε δίστασε - εμμέσως φυσικά - να αξιοποιήσει την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ως επιπλέον μοχλό πίεσης για την αποδοχή μιας «λύσης» απαράδεκτης, άδικης, και εξαιρετικά επικίνδυνης, όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ