Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Κίνημα συμπαράσταση στους διωκόμενους αντιιμπεριαλιστές

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Eurokinissi

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ζητούν καθημερινά και περισσότεροι φορείς και παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους έξι φιλειρηνιστές, που στις 26 Νοέμβρη δικάζονται στο Κιλκίς, διότι μαζί με χιλιάδες ακόμη διαδηλωτές υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια του τόπου, εκφράζοντας την καθολική αντίθεση του λαού στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και την εμπλοκή της χώρας μας. Στις 11 Νοέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς με ψήφισμα που ενέκρινε εκφράζει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους και καταγγέλλει την κυβέρνηση διότι, όπως αναφέρει μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις, «επιδιώκει την υποταγή του λαού».

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι οι Κ. Σεϊτανίδης, Ν. Νεδόπουλος, Π. Μακρίδης, Η. Μανουσαρίδης, Θ. Βαρδαλής και Β. Τζήκας. Διώκονται με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης διακεκριμένης φθοράς.

Στην πραγματικότητα, μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές, στις 15 Απρίλη του 1999, έστησαν μπλόκο σε ΝΑΤΟική (Γαλλική) φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε οπλισμό μέσω της χώρας μας. Το μπλόκο είχε στηθεί στο ύψος της Γέφυρας του Πολυκάστρου στο δρόμο προς το τελωνείο των Ευζώνων και μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκε σε μια μεγαλειώδη αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Χιλιάδες πολίτες έφτασαν στο σημείο, για να δυναμώσουν το φράγμα αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό στρατό που καθημερινά, μέσω της χώρας μας και ειδικότερα της Μακεδονίας, προωθούνταν για να μακελέψει το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αναφέρει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση επιδιώκει την τιμωρία όσων υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια του τόπου. Επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να επιβάλει την υποταγή του λαού. Θέλουν να τιμωρήσουν τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία για τη διέλευση από ελληνικό έδαφος, ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων και την κινητοποίηση εκατοντάδων διαδηλωτών που έγινε στις 15 Απρίλη του 1999 στον κόμβο του Πολυκάστρου. Οι διαδηλωτές τότε σταμάτησαν τη γαλλική φάλαγγα αυτοκινήτων που μετέφερε στρατιωτικό υλικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει την αντίθεσή του και ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία διώξεων τη στιγμή μάλιστα που αφορούν ενέργειες και διαμαρτυρίες που εξέφραζαν τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και του λαού του Κιλκίς, που είχε ταχτεί ενάντια στο βρώμικο πόλεμο και την επίθεση εναντίον των λαών της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ