Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να ξεσηκωθεί ο λαός!

Από το Βόλο ξεκίνησαν χτες οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις κατηγορηματικής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για το Κυπριακό, των κομμουνιστών στη Θεσσαλία, που οργανώνουν οι ΝΕ του ΚΚΕ. Τη σκυτάλη των συγκεντρώσεων παίρνουν σήμερα το απόγευμα η Λάρισα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Η συγκέντρωση στη Λάρισα θα γίνει στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καρδίτσα στις 7 μ.μ., στη Νέα Αγορά και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στη χτεσινή συγκέντρωση και πικετοφορία στο Βόλο, που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Δημητριάδος, μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν το «παρών» τους για να βροντοφωνάξουν «όχι» στο τελεσίγραφο Ανάν, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο.

«Το σχέδιο Ανάν δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα κατασκεύασμα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Λούμας, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Μαγνησίας του ΚΚΕ. «Ο λαός -υπογράμμισε- πρέπει να ξεσηκωθεί. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε, να τους αφαιρέσουμε κάθε δυνατότητα να διαπραγματευτούν αυτό το απαράδεκτο σχέδιο, που αναπαράγει και διαιωνίζει προβλήματα και, ταυτόχρονα, εγκυμονεί ένα επικίνδυνο μέλλον για την Κύπρο και την Ελλάδα, για τον κυπριακό και ελληνικό λαό».

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε η πικετοφορία στους δρόμους του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ