Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο Προξενείο η πορεία την Κυριακή

Καθημερινά πληθαίνουν οι φορείς λαού και νεολαίας της Θεσσαλονίκης, που καλούν σε μαζική συμμετοχή στο φετινό ταξικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της 29ης επετείου του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία, που θα γίνει την Κυριακή 17 Νοέμβρη και θα κατευθυνθεί στο αμερικάνικο Προξενείο.

Εργατικά σωματεία, φορείς του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος κλπ., προετοιμάζουν τη συμμετοχή στη μεγάλη προσυγκέντρωση που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 5.30 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στον ίδιο χώρο, θα γίνουν νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις της ΚΝΕ στις 5 μ.μ., και των σπουδαστών των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ στις 4.30 μ.μ. Την ίδια ώρα, στις 4.30 μ.μ., από την Πλατεία Χημείου θα ξεκινήσει και η προσυγκέντρωση της Φοιτητικής Ενωσης ΑΠΘ και των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Χθες αποφάσεις συμμετοχής πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Θεολογίας, ΜΜΕ, Γερμανικού, ΤΕΦΑΑ, Γεωλογικού, Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Βιολογικού, και οι σύλλογοι σπουδαστών των σχολών ΣΤΕΤ-Δ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ολες οι προσυγκεντρώσεις θα καταλήξουν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει η συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν οι φορείς της πόλης. Από εκεί θα ξεκινήσει η μεγάλη διαδήλωση που θα κατευθυνθεί στο αμερικάνικο προξενείο και θα καταλήξει έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 16 Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου. Στις εκδηλώσεις γιορτασμού του Πολυτεχνείου θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των φορέων, των κομμάτων και των κινημάτων που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Αλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν την Κυριακή και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης:

Στο Κιλκίς, στις 11.30 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης.

Στην Κοζάνη, στις 6 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία.

Στη Φλώρινα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 5 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Στην Κομοτηνή, στις 4 μ.μ., μπροστά στην Περιφέρεια.

Στις Σέρρες, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην Κατερίνη, στο Συντριβάνι, στις 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ