Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ
Στο... μέλλον θα εξεταστεί το θέμα

Απέρριψε χτες ο υπουργός Εσωτερικών τη σχετική τροπολογία του ΚΚΕ, αλλά και άλλη, διακομματική τροπολογία

Υπέρ του ατομικού δικαιώματος της καύσης μετά θάνατον ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τάχθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ. Για το ίδιο θέμα είχε κατατεθεί διακομματική τροπολογία από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που όμως όριζε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ατομικό θρησκευτικό δόγμα. Η κυβέρνηση πάντως παρέπεμψε το θέμα ...στο μέλλον.

Οπως επισήμανε ο Αντώνης Σκυλλάκος, ο καθένας «έχει το δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του, όπως θέλει» και «η εκκλησία μπορεί να κρίνει αν θα ιερουργήσει ή όχι». Σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι «σωστή λύση που σέβεται κάθε πλευρά», ενώ «αλλιώς βάζουμε τα δόγματα της θρησκείας σαν διαιτητή» σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί παρά την ύπαρξη ατομικής δήλωσης «θα προκύπτουν πολλά προβλήματα», αν πρέπει να ερωτηθεί ο κάθε μητροπολίτης. Ζήτησε «εφόσον υπάρχει η δήλωση, να επιτρέπεται η καύση» και «το τι θα κάνει η εκκλησία με τον πιστό που δεν ακολούθησε τα δόγματά της σε ένα συγκεκριμένο σημείο» είναι δικό της θέμα. Ο Αντώνης Σκυλλάκος επισήμανε επίσης την ανάγκη «οι μηχανισμοί να μην πάνε στους ιδιώτες. Δεν είναι εμπόριο αυτή η υπόθεση, πρέπει να ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Μπένος, σημείωσε ότι θα δει στο μέλλον η κυβέρνηση το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο θέμα δε θα πρέπει να ρυθμιστεί με τροπολογία αλλά με «ευθεία νομοθετική ρύθμιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ