Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Υπάρχει λόγος

Υπάρχει λόγος που ο πονηρός, αλλά όχι κουτός, Κωνσταντόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους για να τους ανακοινώσει την επιθυμία του να συναντηθεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Οταν καίγεται κάποιος για την ενότητα της Αριστεράς, καλεί άμεσα τον ενδιαφερόμενο, δεν καλεί δημοσιογράφους. Αλλά, βλέπετε, ο πονηρός Κωνσταντόπουλος δεν μπορεί να ξεχάσει τα χρόνια που τραβιόταν στο ΠΑΣΟΚ. Τα κόλπα αυτά του τα έμαθε το αφεντικό του, ο ανεκδιήγητος Αντρέας, όταν ο κύριος Νίκος έτρεχε σαν σκυλάκι από πίσω του. Είναι κι αυτό μια από τις κινήσεις του, για να μπορεί να δέσει το Συνασπισμό ευκολότερα στον κορμό του ΠΑΣΟΚ. Κάτι δηλαδή που γίνεται από μόνο του έτσι κι αλλιώς. Και εις ανώτερα!

Υπάρχει λόγος που ο φασίστας Καζάκος πουλάει τρέλα μέσα στο Κακουργοδικείο. Παραμυθιασμένος από τα βατράχια της «Χρυσής Αυγής», από τις σβάστικες, τους λόγους του Αδόλφου και ό,τι άλλα σκουπίδια ανταλλάσσουν μεταξύ τους, έκανε το μακελειό σαν «μάτσο-άντρας», αλλά μόλις βρέθηκε στο κελί του πήρε το σχήμα που του ταιριάζει, αυτό της κότας. Και το χειρότερο απ' όλα, διάλεξε την κατάσταση της οδύνης, που βασανίζει αθώους συμπολίτες μας - την τρέλα -, για να την πουλήσει και να μπορέσει να σώσει το τομάρι του.

Υπάρχει λόγος που οι Φαρισαίοι της Ακρας Αριστεράς καταπιάνονται με ζητήματα δικαιοσύνης και φωνάζουν σαν το ποντίκι που βρυχάται για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Η υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη αποκλειστική στρατηγική της Αριστεράς, ούτε κι η Αριστερά των εν λόγω Φαρισαίων πρέπει να προσδοκά την πολιτική της ανάκαμψη, υπερασπίζοντας αποκλειστικά ατομικά δικαιώματα. Θα πρέπει παράλληλα και κατά κύριο λόγο, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του εφικτού και της αποτελεσματικότητας, να διαμορφώσει μια στρατηγική ανατροπής των υπαρχόντων ταξικών σχέσεων.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ