Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Κάλεσμα για τη διαδήλωση στην πρεσβεία

«Τιμούμε τους δολοφονημένους αγωνιστές του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και τη νεολαία, που ξεσηκώθηκε κατά της δικτατορίας για το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση και για την ελευθερία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα». Και συνεχίζει:

«Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παραπλάνησης, εκμετάλλευσης και αλλοίωσης "νοήματος, μηνυμάτων και γεγονότων" εκείνου του αγώνα.

Ο Λαός και εμείς που προερχόμαστε απ' αυτόν, θέλουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ακριβώς όπως ήταν. Με τα επίκαιρα και σήμερα συνθήματα, με την οργή κατά του ΝΑΤΟ και των συν-υπεύθυνων για τη δικτατορία αμερικανικών υπηρεσιών, με την αγωνία για την τύχη της Κύπρου.

Καλούμε όποιους κουράστηκαν να βαδίζουν προς την αμερικανική πρεσβεία διαδηλώνοντας και τιμώντας το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, να θυμηθούν πως μετά τη γενιά τη δική μας έρχεται των παιδιών μας, και των δικών τους παιδιών η γενιά. Το χρέος μας δεν εξοφλήθηκε.

Θυμίζουμε στους λίγους που συνάλλαξαν και στους πολλούς που σφετερίστηκαν τους αγώνες εκείνους, πως η ιστορία γνωρίζει να αποδίδει ακριβώς ό,τι χρωστάει.

Απευθυνόμαστε στους εν ενεργεία και απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και τους καλούμε να διαδηλώσουν μαζί μας, για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, για το Κυπριακό και εναντίον του πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ