Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μηνύματά του ακτινοβολούν στο σήμερα

Εκδήλωση χθες στο «Ρ» για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

«Τιμάμε το Πολυτεχνείο. Συνεχίζουμε τον Αγώνα»... Με αυτό το σύνθημα, η ΟΒ «Ριζοσπάστη» της ΚΝΕ και η ΚΟΒ «Ρ» του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τα 29 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του '73, στα γραφεία της εφημερίδας. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ακτινοβολούν μέχρι τις μέρες μας. Η άρχουσα τάξη θέλει, από την πλευρά της, να ξεμπερδεύει με αυτό το «αγκάθι», που οι νεολαίοι και οι εργάτες πέταξαν στην καρδιά της. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο. Στις μέρες μας, το Πολυτεχνείο βάλλεται από την υπόθεση της «εξάρθρωσης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν».

Η εκδήλωση άνοιξε με προβολή βίντεο που επιμελήθηκαν σύντροφοι της ΚΝΕ. Η αναφορά στα γεγονότα εκείνων των ημερών του Νοέμβρη ήταν το κύριο θέμα της προβολής. Στη συνέχεια, απαγγέλθηκε από τη συντρόφισσα και συνάδελφο Γιάννα Στρεβίνα το ποίημα «Ανώτερες Σπουδές» του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή από τη συλλογή του «Ρεπορτάζ για ένα Ζεστό Νοέμβρη».

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Θόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ την περίοδο της εξέγερσης. Ο «Ρ», δημοσιεύει, σήμερα εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ