Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Διάσκεψη

Οργανώνεται το Σαββατοκύριακο από τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Με νέες συμμετοχές διευρύνεται καθημερινά ο κατάλογος των εκπροσώπων φορέων, κομμάτων και κινημάτων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια που θα πάρουν μέρος στη Διεθνή Συνάντηση που ξεκινά αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και οργανώνεται με πρωτοβουλία της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στόχος της συνάντησης που θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, είναι ο συντονισμό της δράσης ενόψει των εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Κίνηση κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, με κορύφωση τις μεγάλες διεθνείς διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα διακοπούν στις 6 το απόγευμα. Θα συνεχιστούν από τις 9 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι με την έκδοση των συμπερασμάτων.

Τη Συνάντηση χαιρετίζουν με μηνύματα που έχουν ήδη στείλει στη γραμματεία της Κίνησης το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το Εργατικό Συνδικάτο «ΖΑΣΙΤΑ» από τη Ρωσία και η Κοκκινο - Πράσινη Συμμαχία από τη Δανία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις στη διάρκεια των εργασιών, του Δανού Rikke Carlsson, εκπροσώπου της κίνησης «stop the Union Copenhagen 2002» που διοργανώνει τις εκδηλώσεις - διαδηλώσεις το Δεκέμβρη κατά τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, καθώς και του Ιρλανδού John Lowry, από το Κόμμα Εργασίας, για τον αγώνα τους σχετικά με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για τη Συνθήκη της Νίκαιας.

Ειδικές θεματικές εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο Στέλιος Βαλανάς, μέλος της Γραμματείας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Θανάσης Παφίλης, Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ