Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολεμικές «διαπλοκές»

Ο Ντικ Τσέινι, πριν αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο πλάι του Τζ. Μπους, ήταν ο ισχυρός άνδρας της μεγάλης αμερικανικής εταιρίας Halliburton. H τελευταία είναι μία εκ των πέντε κολοσσών, οι οποίοι φαίνεται πως αναλαμβάνουν την «ανοικοδόμηση» του μεταπολεμικού Ιράκ. Ο Ντικ Τσέινι, επίσης, ήταν υψηλό στέλεχος και της εταιρίας Kellog - Brown & Root (KBR), θυγατρικής της Halliburton, στην οποία ανετέθη η ανέγερση των στρατοπέδων κράτησης μελών της Αλ Κάιντα, στην αμερικανική βάση Γκουαντανάμο της Κούβας, έναντι 33 εκατ. δολαρίων. Κι όχι μόνον αυτά. Η ΚΒR αναδείχτηκε στον πρώτο προμηθευτή παροχής υπηρεσιών επιμελητείας του αμερικανικού στρατού και η Halliburton έχει διπλασιάσει τις συναλλαγές της με το αμερικανικό δημόσιο, όπως και τις επίσημες εισφορές της προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Αμερικανού προέδρου...

Κι αν αναρωτιέστε, τι όφελος έχει απ' όλ' αυτά ο Ντικ Τσέινι, σας αναφέρουμε, ότι στη δήλωσή του, περί της γενικής οικονομικής κατάστασής του το 2001, δηλώνει πως έλαβε έως και ένα εκατομμύριο δολάρια από την Halliburton με τη μορφή της «αποζημίωσης σε δόσεις».

Τα προηγούμενα έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» κι όπως καταλαβαίνει ο καθένας, τα σχόλια περιττεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ