Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη

Αύριο, Σάββατο, στη 1 μετά το μεσημέρι, το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο λιμάνι

Αύριο Σάββατο, το φιλειρηνικό κίνημα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τους συναγωνιστές του από την Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο μεγάλο παλλαϊκό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο λιμάνι στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο και στο Βαρδάρη και από εκεί συντεταγμένα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης θα πάνε με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.

Το παλλαϊκό συλλαλητήριο γίνεται στο πλαίσιο της διήμερης λαϊκής συνόδου ενάντια στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ που διοργανώνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» μαζί με την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο. Ηδη, λαός και νεολαία βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, διαδηλώνοντας την απαίτησή του να απεμπλακεί η χώρα μας από το σχεδιαζόμενο πόλεμο εναντίον του ιρακινού λαού. Και προετοιμάζει τη συμμετοχή του στο μεγάλο ραντεβού έξω από το λιμάνι για να τιμήσει τα θύματα του ιμπεριαλισμού, τα θύματα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία 4 χρόνια μετά και να στείλει πανίσχυρο μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Χθες το απόγευμα, στην Καλαμαριά, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στον πεζόδρομο της πόλης και μαχητική πορεία. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Καλαμαριάς και μίλησε ο Β. Παπαγεωργίου, κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή των σταυροφοριών για το πετρέλαιο». Και κάλεσε να σκεφθούμε με γνώμονα την ηθική και την απονομή του δίκαιου, για να αποτραπεί, όπως είπε, «η παγκόσμια κυριαρχία του αεριτζίδικου καπιταλισμού της σπέκουλας».

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, η σκυτάλη του αγώνα περνά στους μαθητές των 1ου και 2ου ΕΛ Σταυρούπολης, που έχουν προγραμματίσει αποχή από τα μαθήματα και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Λαγκαδά στο ύψος του σχολικού τους συγκροτήματος.

Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι φορείς δηλώνουν «παρών» στον αγώνα. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Λιμάνι. Επίσης στο μακρύ κατάλογο των φορέων και των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που δίνουν ραντεβού στο λιμάνι, προστέθηκαν οι Σύλλογοι Φοιτητών ΑΠΤ, Ιατρικής, Πολιτικών - Μηχανικών και ΣΤΕΤΡΟΔ.

Στις άλλες πόλεις

Αντίστοιχες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των επιτροπών ειρήνης και άλλων φορέων. Στη Φλώρινα, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία. Την ίδια μέρα, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Πτολεμαΐδα στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και στην Κοζάνη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ