Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Οι λαοί θα εμποδίσουν το παράλογο έγκλημα

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση του Ιράκ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Εχει γίνει σε όλους φανερό ότι ο αφοπλισμός του Ιράκ προχωρά, όπως διαβεβαιώνουν οι επιθεωρητές, εκτός αν η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί μόνο το πρόσχημα.

Είναι έτσι, ακόμα περισσότερο που τα παραπάνω επιδιώκονται από αυτούς που επιβάλλουν, στηρίζουν και εξοπλίζουν τυραννικά καθεστώτα (όπως και στο Ιράκ), που παράγουν, διαδίδουν και χρησιμοποιούν όπλα μαζικής καταστροφής και υπονομεύουν κάθε συμφωνία αφοπλισμού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πραγματικό κίνητρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι να ελέγξουν τα πετρέλαια και τη γεωπολιτική θέση του Ιράκ.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ο πόλεμος, έστω και αν γίνει με απόφαση του ΟΗΕ, δε θα 'χει μόνο τρομερές συνέπειες για το Ιράκ, αλλά και για την περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν η Ελληνική Προεδρία, η ΕΕ, ανταποκρινόμενες στην ογκούμενη αντίθεση των λαών μας, μαζί και του αμερικάνικου, θα εμποδίσουν αυτό το παράλογο έγκλημα.

Η ελληνική κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις, θα συμβάλλουν στην προετοιμασία του πολέμου με τις πάσης φύσεως διευκολύνσεις που παραχωρούν στους επιδρομείς;

Κύριε πρόεδρε, αυτή την κρίσιμη στιγμή, που γίνεται τρομερά αισθητή η απουσία της Σοβιετικής Ενωσης, απευθύνω ύστατη έκκληση σε σας και όλους τους συναδέλφους να εμποδίσουμε αυτόν τον πόλεμο που θα αποτελέσει προηγούμενο για νέους πολέμους. Ας κλείσουμε το δρόμο του ολέθρου.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ενεργό αλληλεγγύη μας στον ιρακινό λαό, στον αγώνα του για ανατροπή του τυραννικού καθεστώτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ